onsdag 5 januari 2011

Vardagslyx



Vardagslyx - en ledig stund, nyaste Lantliv och ett glas tranbärsjuice! (som jag inlägget till ära hällde upp i ett cocktailglas ;) Så här såg förresten välkomstskålen ut hos oss på nyårsaftonen.
Just nu passar jag igen på att utnyttja dotterns dator då hon är borta. Fortsättningsvis får jag inte in foton på bloggen med hjälp av egen dator - trots att allt annat funkar.... Så ni ser, allt är inte lyx hela tiden ;)
Besöksmätaren har tickat på med högre fart en tid och nya läsare har också anslutit sig till bloggen. Det är väldigt skoj tycker jag, för fastän bloggen fungerar litet som en dagbok och ett fritidsintresse för mig så har jag ju ändå valt att ha bloggen öppen och dela med mig av min vardag. TACK ALLTSÅ FÖR ALLA BESÖK OCH KOMMENTARER ;)
Louise
Ps. Är det någon bloggläsare som vet var man kan hitta/få tag på mönster till STORA korsstygnsbokstäver, typ så stora att man kan dekorera en dyna med dem.
Uppdatering: Fick kommentar av Åppå Källbackan om en korstygnslänk (Tack för snabbt handlande) men skulle gärna ha ett mönster med mera snirkel och dekoration om ni förstår vad jag menar ;)

19 kommentarer:

  1. Hej!
    På dafont.com finns massor med olika fonter att använda i vanliga skrivprogram (eller photoshop om man vill det) och härom dagen såg jag faktiskt en font som gjorde korsstygnsbokstäver! Då kan man ju själv välja storlek på dem.... men då är det väl det att det till slut bara blir streck om man förstorar dem för mycket, men det går det säkert att hitta en lösning till! :)

    Ha en bra dag!
    /sandra

    SvaraRadera
  2. Här är en länk direkt till fonten :)
    http://www.dafont.com/eenvoudige-batik.font

    SvaraRadera
  3. Börja just på alvar fundera på att bli lärare när jag såg cocktailglaset.... ni verkar att ha sköna dagar.... men läste sen om tranbärsjuice ...så jag överväger ännu ;)

    SvaraRadera
  4. Så mysigt det ser ut.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  5. Halloj Louise!

    Det där såg ju riktigt mysigt ut, morgonstund har guld i mun. Jag har också tänkt ge mig på lite brodyr, inspirerad av Lena "ett vitare hem". Hon har en liten broderiskola på sin sida där hon länkar till en monogram sida. På sid. 8 av den finns stora fina bokstäver. Bilden är inte så stor dock men det är många rutor på mönstret så jag tror bokstäverna blir ganska stora.

    Ha nu en riktigt skön trettonhelg!

    Kram Anna-Lena

    SvaraRadera
  6. Tjenare tvillingsjälen!
    Gissa vad jag gjorde nyss? Läste senaste numret av Lantliv och drack en latte...
    Månne nu alla tror att det här är allt vad vi lärare gör? ;)
    Njut av resten av lovet!

    SvaraRadera
  7. Åååå.., vad härligt och se att du unnar dig vardagslyx.
    Det är inte mycket som skall till för att det skall kännas lite lyxigare.., bara det att dricka tranbärsjuicen i ett cocktailglas:)
    Ha en skön stund och NJUT i massor!
    Kram till dig
    Marianne

    SvaraRadera
  8. Ser riktigt lyxigt ut med den vackra röda tranbärsjuicen i det fina glaset - det är vardagslyx om något! Njut av dagen! :)

    SvaraRadera
  9. Ja jag harvoxå letat efter samma sak. www.amazon.fr .Där hittade jag en begagnad bok men kostade 50€ . Min syster som kan franska sa att det stod att den var i gott skick. Men tyckte att det var lite dyrt. Boken heter
    Alphapbets Anciens A boder au point de croix. Hittar du den någonstans
    billigare så meddela mej.
    Där tror jag att det finns precis det du vill ha. Skulle nog gärna skaffa den.
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  10. Det ser verkligen mysigt ut det där, men jag är inte så dålig själv att göra det gott för mig! Undrar om du menar korsstygn som Gugi brukar roa sig med!
    Nu hoppas jag du får en skön Trettondagshelg! ♥

    SvaraRadera
  11. det ser verkligen ut som vardagslyx det där! jag tycker själv jag är dålig på sådant, men man borde nog ta sig i kragen och anstränga sig lite mellan varven. det är man nog värd ;)
    alles gut! kram

    SvaraRadera
  12. Mmmm...det ser ju riktigt gott ut. Javisst borde man unna sig mer vardagslyx men det vill inte bli av.
    Ha en riktigt skön trettondagshelg!!

    SvaraRadera
  13. Jisses, så god drinken såg ut! Härligt med lite lyx! Ha en fin kväll! Kram Maria

    SvaraRadera
  14. Skönt att sätta sig ner och njuta och bara ta hand om sig själv..

    SvaraRadera
  15. Det där är verkligen vardagslyx! Man ska unna sig det lite extra i vardagen!

    SvaraRadera
  16. Det där ser ut som riktig vardagslyx :)

    Trevlig blogg du har, det är första gången jag kikar in här och hit kommer jag absolut tillbaka!

    Trevlig Kväll!

    Bella

    SvaraRadera
  17. Oj vad du har lyxat till det,ser så gott ut att jag blev törstig! Glaset är jättefint och festligt att servera goda drinkar ur! Dreglade själv också efter senaste Lantliv idag, men luspank som jag är för tillfället så fick den lämna i tidningshyllan,buhuu:( Ha en skön helgdag!

    SvaraRadera
  18. Nu har jag missat en hel del fina inlägg ser jag. Ser gott ut med tranbärsjuicen! Visst ska man lyxa till det lite i vardagen.
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  19. Ååh så mysigt det var här då!
    Njuuut!

    SvaraRadera