torsdag 6 januari 2011

Böcker
Så är det helgdag igen och det ska bli trettondagsmiddag hos mina föräldrar ;)
Bilderna idag visar en del av våra böcker. Mannen i huset har nämligen i alla tider köpt böcker och därför bestämde vi oss, då vi skulle bygga nytt, att vi ska ha ett litet bibliotek. Det ska rymma bokhyllor, två bekväma fotöljer, bra läsbelysning and that's it.
Bokhyllorna har vi utökat litet efter hand och några gånger har det blivit några moduler som vår egen julklapp till familjen. Så också detta år. Mr gillar bokhyllorna skarpt, själv har jag ju hunnit ändra mig många gånger och eftersom vitt och litet svart för tillfället är favorit så..... Men i och för sig, alla skall ju trivas i hemmet och mörkt trä får väl gå an ;)
Eftersom arbetsrummet ännu inte är klart (fungerar som verktygs- och materialförråd) finns min blogghörna just nu också i detta rum. Högst oinredd och högst obekväm!! Tyvärr tror jag att det räcker en god stund innan jag kan visa rummet som det ska vara, byggande tar tid som ni vet och snön samt kylan lade vårt garagebygge på is för oviss tid framåt.
En skön trettondag till alla!
Louise

9 kommentarer:

 1. Så bra med ett bibliotek. Jag borde också börja tänka på andra hyllor till våra böcker...
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Jättefint!
  vi skulle också behöva ett bibliotek. Tills vidare klarar vi oss med urgamla Lundia-hyllor i mitt arbetsrum. Inte fagert, men får duga tills vidare.

  SvaraRadera
 3. Det var inte några böcker ni har där... så ni behöver nog ha ett eget bibliotek ;)
  Dessutom är det ju så inne att ha sina böcker synliga numera :)

  Sandra

  SvaraRadera
 4. Gillar de där hyllorna! Vet du, vi har också mycket mörkbrunt, både i vardags- och allrum. Måhända skulle man vilja ändra, men tro mig... de där står sig! Dessutom är era hyllor otroligt magnifika och flotta! Skulle gärna ha dem i mitt bibliotek! ♥

  SvaraRadera
 5. Stiligt bibliotek! Böcker vill man ju gärna ha men svårt när hyllorna blir för små för ändamålet. Klokt att köpa till vart efter man behöver mera hyllor!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 6. Riktigt snyggt tycker jag! Vi har samma hyllor (är det inte Boknäs?):) i vårt biblioteks/arbetsrum.

  SvaraRadera
 7. Wow,en DEL av era böcker? Känner mig relativt ointelligent då jag endast äger inredningstidningar och några böcker om barn och barnuppfostran,bl.a Anna Wahlgren...den och de andra använder jag mest bara då lillabror är förkyld så jag får lyft opp sängändan,haha!

  Hyllorna är perfekta till ett bibliotek, inga trendsaker utan klassiska och stiliga som håller år ut och år in!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker verkligen att ett vackert klassiskt ibliotek ska ha just mörbruna hyllor!! Vackert är det och tidlöst!

  SvaraRadera
 9. jag älskar åxå böcker! nästan det enda jag verkligen förköper mig på, men fast vi just bygt nytt blev det bara en liten läshörna, inget bibliotek... kanske för att jag drömmer om ett likadant bibliotek som odjuret har i skönheten och odjuret; med stege som man far fram längs med hyllorna och i form av en åttkant! =)
  men jo, det är så sant, det tar tid att få hus å backa färdiga!
  susanne

  SvaraRadera