måndag 3 januari 2011

Nyårslöften

Det är i dessa dagar som fenomenet nyårslöften varit aktuellt. Många människor avger sina nyårslöften högt och ljudligt i tron att de kanske inte bryter sina löften om de har haft många åhörare/vittnen ;) Andra knystar inte med ett ljud om sina löften för att inte behöva skämmas ifall de inte kan hålla dem...
Det är i dessa dagar människor våndas över orökta cigaretter eller så har de kanske date med Mr Banting (Herr William Banting var förresten en mycket överviktig begravningsentreprenör i London på 1800-talet som ordinerades kolhydratattig kost av sin läkare och med ens rasade han i vikt. Ordet banta med koppling till denna Banting lär finnas bara i svenska språket).
Jag har inte avgett några nyårslöften i år men OM jag hade gjort det kunde det ha låtit precis som det gör på Stockmanns januarikundförmånshäfte; " Jag lovar sköta om mig själv bättre. Jag ska äta gott, välja rena och hälsosamma livsmedel, svettas regelbundet av sport och inte av panik, ta god tid för sömnen och visa mina närmaste hur mycket jag bryr mig om dem. Jag lovar skratta varje dag:livet är inte så seriöst. "
Håll med om att det låter bra??
En god fortsättning på denna måndag önskar jag alla, både de som har ett nyårslöfte att hålla och alla andra!
Louise

Ps. Dagens bilder är inte nyknäppta, men de visar gott och hälsosamt från 2010

12 kommentarer:

 1. Ser mycket gott ut på bilderna.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Det nyårslöftet kan jag skriva under!
  Intressant trivia det där med Mr Banting förresten :)

  SvaraRadera
 3. Yes! Detta inlägg gillar jag! Trodde jag visste det mesta, men han Banting kände jag inte till! Kolhydrater må man väl få unna sig! ;o) Nu njuter vi av första veckan! ♥

  SvaraRadera
 4. Ja det lät som ett bra löfte,lite för bra för att vara sant bara...själv lovade jag ingenting, har inte så många laster, haha, nu lurades jag nog ;) Mycket gott du har på bilderna,sådant borde man nog äta oftare!

  SvaraRadera
 5. Bra inlägg Louise, som vanligt! Finfina bilder också. Jag lovar fortsätta med min kolhydratsfattiga diet för min mage mår så mycket bättre av det. Inte ens svårt att avge ett sådant löfte :)

  SvaraRadera
 6. Vad spännande, har aldrig hört om han Banting förr. Jag vet inte om jag skulle klara att utesluta kolhydrater sådär...näe, jag tror på lagom av allt och att vara i rörelse. Men- huvudsaken att man hittar sin väg att må bra, vi är ju alla unika. Jag har inga löften avgett heller-trots mååånga laster- vet att jag bara blir ledsen om jag bryter dom... Men ett mål för året är att ge träningen mer tid, den är prio ett, både för välmående OCH för att det är så kul! Och då kan man unna sej livets goda- mat o dryck- lite oftare:)
  Tack gulledu för din söta kommentar:) Du får såå gärna vara hängiven min blogg, jag blir bara glad:) Jag tänker minsann följa dej vidare oxå:)))
  Ha det gott! Kram Cilla

  SvaraRadera
 7. Har inte heller avgett något nyårslöfte. Och mums nu blir jag snål på kräftor :O)

  SvaraRadera
 8. Hahaha.., jag log för mig sjäv när jag läste om dina förslag till löften!!!
  Jag har minsann inte lovat något i år men jag skall FÖRSÖKA följa Stockmanns januarikundförmånshäftes löfte:)
  Jag tar det nya året som det kommer och vi får hoppas det räcker.
  Vackra och färgglada bilder på mycket smarrigt!!!
  Ha en superskön vecka...
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 9. Så sant, vilka kloka rader! :)
  Mitt nyårslöfte blir det klassiska, att gå ner i vikt ;) Men jag kommer nog röra på mig mer än banta.

  Ha en fin dag!
  Varma kramar, Linda

  SvaraRadera
 10. Mums, vad gott allt såg ut....
  Nu blev jag hungrig igen, jag som ska försöka hålla igen.....Fniss!

  Ha en bra dag!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 11. ett väldigt bra nyårslöfte tycker jag som jag gärna skriver under på..jag tycker att vi alla ska ha som mål att ta hand om oss själva lika bra (om inte bättre) som vi tar hand om andra;)
  lycka till
  kram Åsa

  SvaraRadera
 12. Vilket bra "nyårlöfte"! I det kan man ju innefatta ganska mycket beroende på vem man är... Gott nytt år!

  SvaraRadera