måndag 17 januari 2011

Ärtskott


Dagens måndagstips: Blötlägg torkade ärter över natten och peta därefter in dem i en kruka med mylla. Efter några dagar börjar ärterna gro och vips innan du vet ordet av har du härliga ärtskott att lägga i salladen, på smörgåsen eller som dekoration på någon festligare rätt ;).
Tjingeling!
Louise

24 kommentarer:

  1. Gott, men också vackert bara att se på !
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  2. Inte bara snyggt, dessutom jättegott.
    Har du provat att odla vitlöksskott? Du petar in den tjocka delen av vitlöksklyftan i myllan, och efter ett tag växer det grönt. Gott & ganska starkt.
    Kram, U

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Vilket bra tips. Tack :-) E ju också en fröjd för ögat och inte bara gott att äta :-)
    Härliga fat/brickor du har på bilden också...

    H Viveca H.

    SvaraRadera
  4. jo, det där är det som jag åxå tröstar mig med att odla då de inte går ti sätt något i jorden där ute! underligt hur glad man blir av att ha ens någo lite som gror och växer!
    jättefint med den där lådan för olika flaskor som behövs i köket!
    kram
    susanne

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset, ska fixa det snarast! :) Gott, hälsosamt o vackert!

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset, det måste jag också prova!
    Fin låda med flaskorna i.
    Ha det bra!! kram!

    SvaraRadera
  7. Vi odlar ärtskott till våra puppisar. De älskar det. Visst är det gott i salladen med. Och så lätt att få det att växa.

    SvaraRadera
  8. Hihi - kul att du tipsar om det här just nu, eftersom jag höll i ärtpåsen igår och tänkte på samma sak. Sen glömde jag bort det men nu ska jag gå och blötlägga direkt ;)

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  9. Hey, sulla on noin pitkät herneenversot jo!! Oon ihan unohtanut, että niitäkin vois taas laittaa. Kiitos vinkistä :)

    SvaraRadera
  10. Perfekt tips nu då det känns som om det är en eeevighet till det är dags för påsk och påskgräs!

    SvaraRadera
  11. Fräscht! Jag planterade ärter i en gammal sprucken fin soppterrin en gång och det blev snyggt som en grönväxt, plus att det var fräscht och gott att ha tillhands. :)

    tack för din uppmuntrande hälsning hos mig! :)

    SvaraRadera
  12. Så fint och gott!
    Vilken fin blogg du har. Hit kommer jag igen! =)

    Ha det bra!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  13. Jamen vilket bra tips! Ärtskott som är så gott! Undrar om de får vara ifred för katten...Kanske bäst att odla lite kattgräs också! Det är så fint med skir grönska, ju!

    SvaraRadera
  14. Tack för tipset....
    God fortsättning på veckan...
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  15. Oj,va gott det ser ut, och fint som dekoration också! Det måste testas nångång...tack för fina tipset!!!

    SvaraRadera
  16. Absolut ett bra tips! Jag har en dotter som ser till att det alltid finns krasse, ärt- o solrosskott att njuta av:) Mums!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  17. Så fräscht och så gott det låter. Borde provas...
    Kram Mia

    SvaraRadera
  18. Det kunde man ju testa på! Borde laga lite groddar också.
    Trevlig fortsättning på veckan!
    Kram, Lotta

    SvaraRadera
  19. Så gott! Tack för påminnelsen. :)

    kram

    SvaraRadera
  20. Det där tipset hade jag glömt, men det ser ju alltid så fräscht ut på tallriken när man har den spröda lilla växten där! ♥

    SvaraRadera
  21. Så bra att du påminner mig om ärtskott. Det är en tid sen jag hade några!! Dom är ju så fina att bara titta på också...

    SvaraRadera
  22. Ja, sådana borde man prova! Alla mina växter är så kortlivade att jag övergått helt till olika örter som ändå är menade att bli uppätna :) De ser fräscha och fina ut dedär skotten, som en påminnelse att snart är våren här!

    SvaraRadera