tisdag 7 september 2010

Vinterstängning av stuga

S...som i sköna söndag trodde jag ännu på söndagsmorgonen då jag skrev senaste blogginlägg...Men men det blev en arbetsdryg söndag istället för plötsligt kom min man på att vi kanske i alla fall borde åka ut till stugan för att stänga för vintern.
Sagt och gjort...nu har vi bommat för ett fönster som började bli trasigt, dragit upp båtarna och svängt dem, klippt gräset en sista gång, lyft in terassmöbler och grill, plockat ner dotterns trampolin och tömt stugan på de textilier som man åtminstone vill bevara för mössens eventuella framfart!
Så är veckan i full gång igen. Ikväll börjar min tisdagsjumppa. Uuuu, känner mig INTE ALLS UPPLAGD...men kanske det blir bra bara jag drar mig dit.
Ha en skön septembervecka allesammans som tittar in. Det är roligt med besök :)
Louise
Ps. Dagens bilder är fotade på vännernas stuggård, senast vi besökte dem :)


13 kommentarer:

 1. Vad duktiga ni har varit som har klart med sommarstugan för vintern.Ja det brukar vara så men sedan när man väl kommer dit så blir man glad och nöjd.Vad härliga bilder du visar.Ha en skön kväll kram Rita ♥

  SvaraRadera
 2. På lördag ska vi göra precis samma sak lika bra och stänga igen nu, börjar bli kallt på nätterna. Jättefina bilder från grannen. Och du kommer och känna dig glad och nöjd när du kommer hem från jumpan, men det tar emot och åka iväg. Känner igen mig.
  Ha en fin höstvecka
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Oooooj låter slitsamt. Men nu är det gjort!

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Der är ett slitsamt göra det där att sluta stuglivet för säsongen o tänka på allt dom där mössen kan ställa till med,Kram Nette

  SvaraRadera
 5. Även vi städade bort vid vår sommarstuga över helgen. Tömde kylskåp och frys så nu finns det alldeles för mycket här hemma. Men båten skall hämtas nån dag.
  Lite vemodigt känns det att avsluta villa säsongen för denna sommar. Men det går så fort så snart är det sommar igen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Tänk att det kan vara så mycket jobbigare att göra i orning inför höst/vinter än att ställa fram allt på våren... vi har allt ännu framför oss. Borde hinna med trädgården under helgen...Kanske nu när Jenny inte kommer hem och ger mej en massa körningar ;).
  HA en fin dag!
  -Lotta-

  SvaraRadera
 7. vad duktig du är som kommer dig ut på gympa. om man ändå hade samma go i sig... jag kommer mig inte ens ut på promenad längre, och det är ju helt förkastligt egentligen :/
  usch, det var tråkigt att åka från stugan en sista gång för i år. nu har vi en lång och kall vinter framför oss. positiva ingela i farten idag, som du märker ;)
  kram

  SvaraRadera
 8. Kauniita syksyisiä kuvia!

  Kysyit niistä kynttilöistä, että miten pysyvät pystyssä kupissa. Vastasin jo blogissanikin, mutta tulin tännekin kertomaan.
  Kaupasta saa sellaisia pieniä vahakiekkoja, noin 1cm halkaisijaltaan. Kiekko paikoilleen ja kynttilä painetaan sen päälle lujaa.
  Pysyy tukevasti pystyssä, ei tarvitse pelätä, että kaatuu.

  Mukavaa keskiviikkoa sinulle!!

  SvaraRadera
 9. Hej Louise!
  Hoppas det gick bra på gympan igår:)

  Vad skönt att ni fixat stugan för hösten och vintern, fast det känns säkert lite vemodigt oxå..

  Ha det bra!
  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 10. Jag skuffar fram vårt adjö-för-i-år i sommarstugan, men jag befarar att det blir till helgen. Vi brukar faktiskt byta textilier och ja, det är en hel del jobb. Men tiden har ju en tendens att gå fort. Va' duktig du är med tisdagsjumppa! Här skulle det behövas! Ha det gott! ♥

  SvaraRadera
 11. Kyllä näillä ilmoilla kelpaa :) Aivan ihanat syyskuun kirpeät ja aurinkoiset päivät ovat hellineet viime aikoina.

  Tulee kyllä haikea olo, kun mökkikausi alkaa olla ohi :(

  SvaraRadera
 12. Vi har det där framför oss ännu, men det blir nog innom den närmsta framtiden.
  Så är det bara att vänta på en ny säsong :)

  SvaraRadera