tisdag 1 juni 2010

Byskolan - finns snart inte mera...

Det närmar sig skolavslutning och därmed går igen flera små byskolor sin sista skoldag till mötes....ett sorgligt faktum...
Våra beslutsfattare menar att pengarna inte räcker....eller är det så att dagens melodi är "stort är det samma som vackert och bra" ?
Dagens bildsvep kommer från en av dessa skolor, som nu läggs ner - för alltid.
Ett gott slut på veckan tillönskas alla som tittar in!
Louise




9 kommentarer:

 1. Hej Louise!
  Ser ut att vara en riktigt charmig gammal skola som ska lägga ner, vad synd!! Skulle hellre gå där än i nån stor opersonlig skola..

  Ha en trevlig kväll!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 2. Voi miten upea koulu! Surullista ettei siellä enää jatkossa ole oppilaita, toivottavasti itse koulu kuitenkin säästetään tuleville polville edes ihmeteltäväksi ja ihasteltavaksi!

  SvaraRadera
 3. Niin surullista ja niin totta monessa paikassa!
  Kauniita kuvia kuitenkin :)
  Kaunista, kesäisäistä ja ehkä hieman haikeakiin, siitä huolimatta oikein mukavaa iltaa!

  SvaraRadera
 4. Det är så trist att besparingarna alltid drabbar skolanavärld!
  När skolan som jag gick i som barn las ner och barnen skulle slussas in till samhället så startades ett föräldra kooperativ som nu har funnits i över tio år... Mysigt att de kan få finnas kvar de små skolorna...

  Hoppas att du har en riktigt go tisdag!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 5. Nämen, visst är det sorgligt att den inte skall få finnas kvar.., fasiken att ALLT skall handla om PENGAR!!!!
  Det är ju en skatt att bevara våra gamla skolor men det är väl andra saker som prioriteras mer tydligen.., synd!
  Idag skiner solen i vanlig ordning och jag skall passa på att bara njuta av den idag, har slitit hårt i trädgården några veckor nu så det är dags för en "slappardag" med många timmar i solstolen:)
  Ikväll blir det lilltjejens tur med dansuppvisning så jag får väl ställa mig och baka en kaka som vi skall ta med oss till fikastunden.., en kladdis får det nog bli:)

  Hoppas du får en fortsatt skön vecka vännen och ta väl hand om dig.
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 6. Uj vad trist! Har upplevt det i vår by också, och i vinter har vi protesterat mot att halva byggnaden skall rivas... Även om barnen trivs och mår bra i grannbyns skola nu!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Ja, det är verkligen för j*vligt. De menar att det inte kommer att finnas underlag för att hålla dem igång. Men så är det plötsligt brist på dagisplatser. Kanske byskolorna får nytt liv i framtiden.

  SvaraRadera
 8. Vi har också mist vår skola...
  Bor i samma by som Mia (Galleri M&B)
  Fördelen med att fyra skolor slagits ihop är att barnen fått så många fler kompisar, men skolan är ändå inte jättestor. Alla känner fortfarande alla och det är bra.
  Fast vi önskar att det var mer verksamhet i den fd skolbyggnaden så att den inte förfaller.

  SvaraRadera
 9. Så trist att dom lägger ner alla fina skolor..undrar just hur länge våran lila får kvar..Har varit många strider om den..Vill så att min tös ska få gå där sina första år,,börjar till hösten..Tack snälla för alla fina ord hos mig,värmer så gott...Ser du fått massa fina presenter,,karamellerna är ju så vackra att se på och säkert har dom en smak som är underbar..Kram Susanne

  SvaraRadera