söndag 27 juni 2010

Midsommarafton 2010

Midsommaraftonen tillbringade vi igen enligt tradition tillsammans med våra goda vänner och också denna gång i deras fräscha sommarstuga. Stugan, är byggd på 50-talet, men har sedan våra vänner köpte den för 2-3 år sedan, genomgått en totalförvandlig. Här kan man verkligen tala om en Askungeförvandling!! Från gammalt, slitet, unket har det uppstått en stuga med vissa traditionella element men också en hel del moderna inslag. En verkligt lyckad renovering. Förutom att vi vistades i deras gemytliga stuga blev vi också bjudna på världens trerättersmiddag IGEN :) Som de gourmander de är, hade de förberett en middag som heter duga; kungskrabbecocktail med rostat bröd till förrätt, lammkotletter med blomkålsgratäng och fyllda potatisbåtar till varmrätt och en avocadotårta med jordgubbssås till efterrätt! Behöver jag berätta att det smakade HÄRLIGT?! Förutom middag blev det goda drycker, bad i deras utekar och simning. Så adjöss med vinterpälsen kan jag nu säga :) Tusen tack igen M och J för er gästvänlighet och ert superglada sällskap!
Nu får ni följa med på en tur hos dem;

Fasaderna är fortfarande lantligt röda. På första bilden ser ni trappan som leder upp till takterassen!

Utekaret, fortfarande med lock på medan uppvärmning sker. Avocadotårtan, som verkligen var supergod. Kaffet serverades ur gamla limegröna koppar som hittades i ett kvarglömt skåp i stugan.

Utedasset, som ännu inte genomgått någon annan förvandling än att den fått litet ny målning. Intressant toaläsning; "Napp och nytt från 1966" :)

Detaljbild från bastun och innetoan, som ännu väntar på slutlig finish.

Hatthylla tillverkad av gamla höstörar, och flaskor fyndade från gamla stugan.

Spismuren i köket har genomgått en förvandling.

Uppe på takterassen har värdinnan en liten kryddodling i en härligt gammal fisklåda, som placerats på en annan gammal låda. Säg är det inte charmigt med gamla saker??
Resten av midsommaren tillbringade vi på egen hand i egen stuga. Återkommer snart med flera inlägg. Just nu känner jag inte av någon bloggtorka! Njut av de sista juni-dagarna :)
Louise

10 kommentarer:

 1. Tack själva för ert roliga sällskap o för ditt fina inlägg. Vi väntar på nästa träff som e väl hos er ?
  Ha de gott, höres :D
  H. M & J

  SvaraRadera
 2. Så jättefint och fira midsommar hos vänner i deras stuga. Ett bra sätt och börja sommaren på. Härliga bilder från stugan.
  Ha en bra vecka
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Ja vad har man gjort för gott som får tillbringa varje midsommar med goda vänner?! ;o) Härliga bilder! Jag förstår att ni hade en toppenmidsommar! Va kul med den lilla dockvagnen i toan! Nostalgi! Hoppas vi får en skön vecka! ♥

  SvaraRadera
 4. Åh, så vackert ni har det!!!!
  Jag har fortsatt med mitt utekök...får se vad det blir med dörren...Men tusen tack för din åsikt!!!! Jag behöver verkligen smakråd!

  Nu i säng, tidig väckning!

  Kraam/Pia

  SvaraRadera
 5. Men så härligt!! Utedasset är ju bara så charmigt,,en tidning från året jag föddes :)
  Tårtan verkar intressant hm undrar så hur det kan smaka..Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder! KAn tänka mig att ni har haft det underbart!
  Gamla ting är härliga!
  Varma kramar Mimmi

  SvaraRadera
 7. Så fint!
  Hihi, vi har också varit vid M & J:s stuga och så klart visar jag också bilder därifrån då vi hade en härlig kväll :)

  SvaraRadera
 8. det finns nog en hel massa fina stugor out there. roligt att få se delar av en del av dem åtminstone. tack för titten :) kram

  SvaraRadera
 9. En såå fin stuga! Önskar att jag också hade sådana vänner som skulle skämma bort en så totalt ibland. :)

  Kram Monica

  SvaraRadera
 10. Hej !
  Intressant med en takterass på ett i övrigt traditionellt hus ! Letar själv efter samma konsept pga av en tomt som det är underbar sjöutsikt från takhöjd men vi lär inte få bygga högre än 1 plan....


  Vore väldigt tacksam om det fanns några fler bilder etc. Finns på per at ekstrom punkt cc
  per@ekstrom.cc

  Ha det gott !
  Per Ekström

  SvaraRadera