lördag 13 november 2010

Farsdagsmiddag

Idag har jag redan hunnit med en hel massa ( mycket nödvändigt ont tyvärr som städning, tvätt, handel m.m. ) och än är inte dagens slut :) Det, att det känns som om tiden inte skulle gå sååå fort hela tiden - det gillar jag!
Bredvid spisen har jag en låda med diverse tillbehör för matlagning....mycket alkohol faktiskt. Det är inte menat för kockens eventuella intresse för huttande, nej det är alkohol jag använder i olika maträtter; Madeira till såser, Cointreau till såser och efterrätter, Galliano till efterrätter för att nämna några sorter.
Snart skall jag faktiskt börja förbereda kvällens festmåltid för mannen i huset! Eftersom vi firar farsdag hos våra egna pappor imorgon, så blir det farsdagsfirande här hemma idag. Dottern har valt menu; Toast med smetana, lök och rom till förrätt, inre filé flamberad med Cointreau samt tillbehör till varmrätt och mjukrörd glass med pepparkakssmulor och hjortron till efterrätt :) Vattnas det i munnen på nån?? Ja det gör det på mej....så nu avslutar jag inlägget för att börja med middagen!
Jag säger hej från mej!
Louise


9 kommentarer:

  1. vilken himla tur att jag är proppmätt just nu! annars skulle nog "någon" bli tvungen att åka in till stan och köpa hem hämtmat till mig ;)
    er farsdagsmiddag låter sanslöst god. hon har god smak, dottern er :)
    kram

    SvaraRadera
  2. Nu började jag undra... Är du kock, eller? Vilken fin middag det blir hos er ikväll. Visst blir jag sugen... Tur att jag fick en rejäl portion igår ;O)

    Kram Gugi

    SvaraRadera
  3. ååå så flink du er,
    å nydelige bilder.
    ønsker deg en god middag.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  4. Rena rama gourmetrestaurangen hos dig! Jag tycker vi hade en fin middag nyss, men det blir nog en vanlig vägkrog jämförelsevis! ;o) Ha det bra hos papporna i morgon! ♥

    SvaraRadera
  5. Wow, jag är imponerad!!!!! Detdär låter som succe', din man är en lyckost, men det vet han säkert ;)
    Ha en riktigt bra Farsdag!

    SvaraRadera
  6. Hej Louise!
    MMM, det vattnas i munnen på mig, vilken smarrig Fars Dag middag!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  7. Hej vännen!
    Tusen tack för dina fina o omtänksamma ord inne hos mig....

    Hoppas att FarsDagmiddagen blev lyckad!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  8. Teidän menu kuulosti herkulliselta!

    Mukavaa sunnuntaita ja isänpäivää!

    SvaraRadera