torsdag 11 november 2010

Fotografering

Vi går igen mot ett nytt veckoslut...härligt. Trots att jag inte enbart lever för veckosluten utan också trivs i vardagen, måste jag ändå säga att det under denna tidpunkt på året känns bra att vara hemma då det är ljust....om det är ljust... :)
Fotografering just nu är extra svårt tycker jag! Man skulle säkert kunna använda min lilla digikamera mera mångsidigt än jag gör, men som så ofta när det gäller Louise, är det on eller off-knappen som gäller :) Sålunda... på med blixten...av med blixten...på med... Ingetdera alternativet blir dock riktigt bra. Resultatet är särskilt beklämmande i frågan om fotot med soppterrinen! Undrar om problemet skulle rättas till med en annan kamera....eller med en fotokurs?? Jag begrundar alla alternativ!
Skön torsdagskväll önskar jag i alla fall alla er som tittar in!
Louise14 kommentarer:

 1. Ja man får försöka ta till vara det lilla ljus som finns nu.
  Trevlig torsdagkväll till dig också!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Haha,detdär låter bekant :D !!! Brukar själv ha på lite extra lampor runtomkring, och använda inomhus-läget utan blixt! Finns säkert bättre sätt, men jag e som du - on eller off ;)

  Ha en skön kommande helg!

  SvaraRadera
 3. Ja, det är helt hopplöst att fota just nu. Alla bilder bör helst tas på dagtid och vem hinner det? Ska man få bra bilder med en systemkamera måste man ju ha stativ och lång slutartid men vem orkar springa runt med en sådan på armen. Nåja, vi får helt enkelt härda ut tills ljuset vänder åter.

  En fin fredag önskar jag dig!

  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Ja det inte är inte lätt att få till bra foton denna tiden när det blir skumt så fort på dagen. Mina kort blir alldeles brusiga, hoppas att det kanske blir bättre med en systemkamera som nu står högt på önskelistan ;)

  Ha en fin kväll!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Där träffade du mitt på! Man borde vara proffsfotograf för att bli nöjd med bilderna! Kommer man hem efter tre är det kört. On eller off, det är frågan. Ska höra med tomten vad han säger! Ha det skönt när det vankas helg! ♥

  SvaraRadera
 6. Beror ju på hurdan kamera man har. Har din en sån vars kamera "ploppar upp"? Du kan föröska tillverka en pappbit som tejpas fast framför blixten så att ljuset riktas upp i taket istället. Då blir det mjukare ljus. Jag har sett en bild på det nånstans, ska försöka kolla upp var det var.

  SvaraRadera
 7. Här finns ett jättebra tips!!!

  http://parolanasema.blogspot.com/search/label/valokuvaus

  SvaraRadera
 8. Fina foton , kul att trixa lite med kameran. Dottern kom hem idag och med sej har hon kameran...så nu kan jag fylla på förrådet igen.
  Ha en fin helg
  -Lotta-

  SvaraRadera
 9. Håller med... det är inte lätt med fotandet just nu. Ljuset är A och O när det gäller att få till bilder!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 10. Fotograferas är verkligen inte lätt. Gick på kurs här i höst men efter det så kan jag inte alls fotografera. Blev att fundera i för svåra banor. Och nu är det verkligen en mörk tid.
  Ha det bra i helgen! Kram!!

  SvaraRadera
 11. Ja, men det viktiga är ju att man ser va som är på bilden, inte att det ser ut som fotografbilder. :) Finfin terrin du har där.

  kram
  Emma

  SvaraRadera
 12. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 13. Känner igen terrinen o soppan, gott va de oxå ;=)
  Trevligt veckoslut från M

  SvaraRadera