torsdag 4 november 2010

Färger till jul

Ja nu är startskottet skjutet :) Igår drack jag den första glöggen medan regnet stod som spön i backen och mörkret var ett faktum hela dagen....
En sak jag grunnar på inför varje jul är vilka färger jag ska använda vid pyntandet, omväxling förnöjer ju som bekant. I köket har vi ofta haft rött och vitt....i vardagsrummet vitt och silver eller guld och så har jag strött ut något julpynt här och någon julsak där, lyktor och plädar inte att förglömma.
Nu sitter jag och funderar på samma sak i år igen :) Hur gör ni bästa läsare?? Alltid lika eller? Olika färger i rummen eller likadan färgskala i alla rum?

Rött är visserligen piggt men...?? Å andra sidan skulle det vara synd att inte använda de julröda textilier jag sydde ifjol, t.ex. de rutiga stjärnorna. När det gäller mitt handarbetande och pysslande i år så vill jag inte riktigt komma till skott. Jag planerar så ivrigt vad jag ska börja med men när jag kommer hem för dagen blir det oftast inget gjort... Så är det just nu men hoppas på en snabb förändring...

Om jag inte använder de beige/röda gardinerna i köket kanske jag har helvita och dekorerar med ett zinkhjärta eller med stora kottar??

Vardagsrummet ser onekligen en aning kallt ut på bild, då vi inte har gardiner i de stora fönstren. Mannen tycker att det så skall förbli, men ibland tycker jag det skulle kännas litet mera ombonat med gardiner. Frågan är dock vilken modell?

Ja det var dagens världsliga funderingar :) Imorgon bär det av på veckoslutsträff tillsammans med mina före detta kolleger. Vi skall åka ut med ett antal färjor till den Åboländska skärgården och fördriva helgen på en stuga med god mat och fina drycker men framför allt HÄRLIGT UMGÄNGE! :)

Ett skönt allhelgonaveckoslut önskar jag er alla!
Louise

14 kommentarer:

 1. hej,,ja kikar du in till mig kan du vara med i utlottningen där jag just undrar det du skriver om idag..Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Så vackert du visar! Tror att jag tar det enklare med det röda i år. Som det ser ut är jag mest ut på vift när man borde börja fixa till! Du verkar ha allt det där med facit i hand! ♥

  SvaraRadera
 3. Jag pyntar nästan bara i köket och där får det bli rött och vitt till jul.
  Så fina fönster ni har i vardagsrummet.Jag tycker att det är snyggt utan gardiner :)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 4. hei.
  ja sånn har jeg det å,tenker ut hvordan jeg skal ha det i år til jul,
  har rødt å hvit på kjøkken ,men hvite gardiner.
  hadde blitt koselig med sidegardiner i deres stue,bare noen smale på hver kant, for vinduet er nydelig,men fføles litt varmere med engang. å hvite av noe slag.. bare mitt råd, jeg har samme vindu,3 delt, prøvde å uten gardiner en stund, men har gardiner nå, å vi liker det bedre,men dere blir nok enig, vakkert hos dere uansett..
  ønsker deg en nydelig kveld,
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 5. Ser ut som du kommer få en fin jul, bra planer och fina bilder. Jag planerar också vilka färger jag ska ha, sen blir det lite hullerombuller ändå till slut.
  Ha en rolig resa
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Jag pyntar med mycket vitt med röda detaljer och så alla mina fina speciella tomtar förstås.
  Ha det toppen i helgen.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Mina julpynt har tenderat att bli mindre och mindre för vart år de senaste åren. Jag tycker att det är så himla jobbigt att städa bort det. Färgerna brukar dock vara rött, vitt, silver eller guld. Jag har inte tänkt på vad årets variant blir ännu. Ha en fin helg med dina vänner!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 8. Jag har inga speciella julgardiner men det kanske blir det i år...
  Min gran är i guld... bara guld...
  Annars är det ganska klassiskt med lite rött men då gärna djuprött...

  Glögg blev jag sugen på nu...
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 9. För pojkarnas skull så försöker jag få iallafall någonting lika varje år, så att det känns som en tradition för dem! Granen har gått i vitt och silver nu ett par år (stackars barn som så gärna sku hänga de fula röda plastkulorna i granen,måste väl kasta dem..), men annars blir det nog röda inslag i filtar och kuddar! Ditt hem ser ljuvligt ut, med eller utan rött!

  Ha en skön helg med vännerna!

  SvaraRadera
 10. Jag brukar nog variera, men jag tyckte så mycket om det rödvita så jag tror jag tar det i år också. blandat med grönt och brunt. :)

  SvaraRadera
 11. Hos oss har det också en tendens att alltid bli som det varit förut. Tomtarna står på samma ställen, och dedär samma julgardinerna hänger som man alltid haft, men faktiskt funderade jag också häromdagen på att jag borde skaffa nya köksgarinder till jul... Få se om det lyckas ;O) Skön helg! Kram Mia

  SvaraRadera
 12. vad fint ert gamla hus också var, även om det kanske inte var det mest praktiska man kan tänka sig!
  hos oss har jag under åren också varierat julens färger, men på senare tid har huvudfärgerna nog främst varit rött och vitt, och så kommer det att bli även i år.
  skön helg!

  SvaraRadera
 13. Hejsan! Eftersom jag åtminståne inte inreder med rött under året , tycker jag att det känns kul att förvandla hemmet till mysigt rött under jultiden. Det känns så fint med det nya och sen blir man ju ganske led på det passligt tills julen är över... ;)..och då förvandlas hemmet till ljust /vitt igen.
  Hoppas du har en skön helg,
  -Lotta

  SvaraRadera
 14. Jättefin bild från vardagsrummet! Härlig takhöjd. Jag tycker det skulle passa bra med två enkla längder, en på varje sida. Tex såna med ringar upptill, i vitt eller linnefärgade.

  Jag har aldrig likadant två jular, hihi! På sistone har jag börjat använda vitt, silver, naturmaterial men rött är oundvikligt i köket :) I vardagsrummet har jag kanske lite detaljer i vinrött. I år tror jag att jag ska pynta allrummet på övervåningen riktigt för barnen ;) Har inte så gärna tomtar och sånt överallt...

  Visst är det lite skönt sen när man plockar bort julen också, men fönsterstjärnorna och ljusstakarna har jag svårast för att ta bort.

  Ha en skön helg!
  kram, A-C

  SvaraRadera