tisdag 2 november 2010

Röda huset


Eftersom jag i förra inlägget visade entrén till vårt förra hus och fick en del respons på dörrarna beslöt jag mig för att idag visa några bilder till.
Huset, byggt i början på 1800-talet, är ett hus, som var väldigt charmigt, men för vår familj väldigt opraktiskt och därför valde vi att sälja det och börja på ny kula. Speciellt vid juletid tycker jag ändå att huset skulle vara väldigt fint att julpynta.... :)
Bilderna jag visar idag är fotade just då vi hade flyttat in i huset. På den tiden fotade jag nästan inte alls inredning eller interiörer - tyvärr! Mitt fotointresse har ju vaknat ganska sent, för si så där ett drygt år sedan då jag började blogga. Det betyder att det inte blir flera inlägg från "röda huset" som vi än idag kallar det! :)

Köket hade furugolv ;( men i dagens läge skulle det säkert blivit omgjort ifall vi hade bott kvar.. Själva köksinredningen handgjord, dock utan torkskåp (ah denna ljuvliga finska uppfinning) utan plats för skräpkorg och dessutom hade vi tvättmaskinen inhyst i köket. Ingen diskmaskin men en megastor porslinsho med gammaldags kran som jag först älskade men senare kom att tycka väldigt illa om...passar inte mig som inte är tillräckligt försiktig...

I anslutning till köket fanns två rum med dubbel glasdörr emellan. Det ena rummet använde vi som matsal....

och det andra som vardagsrum....
Tapeterna i huset var nygjorda men enligt gammal 1800-tals modell, gick i blått och vitt.
På övre våningen fanns ett utrymme som vi använde som sovrum. Som ni märker är det inte full ståhöjd överallt :)
Tja det var bilderna för idag! Nu skall jag kika in hos mina bloggvänner och se vad ni har hittat på. Må så gott!
Louise

9 kommentarer:

 1. Hej Louise! Huset var faktiskt riktigt mysigt, men det praktiska går ju oftast före! Har själv också drömt att få bo i ett gammalt hus nångång, som mitt barndomshem, men det förutsätter nog att ha en händig och en intresserad MAN, det har jag tyvärr inte, men bra på alla andra sätt :)
  Takkronan i ert matrum liknar mycket den som vi har i vardagsrummet just nu!

  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Verkade vara ett jättemysigt hus, men ibland får det praktiska överväga antar jag :O)

  SvaraRadera
 3. Oj det var ett mysigt hus! Så trevligt att du hade bilder så vi får se! Förstår ändå att du är glad över ditt nya hus! Ha det bra mitt-i-veckan! ♥

  SvaraRadera
 4. Vilken otroligt fin och inspirerande blogg du har skapat! I´m impressed:-) - hälsar kaffegästen från i söndags -

  SvaraRadera
 5. Så mysigt hus med massor av potential. Men som du säger, om det inte passar, så passar det inte.

  kram

  SvaraRadera
 6. Jätte fint hus.
  kram
  hanna

  SvaraRadera
 7. Verkar som om vi har exakt samma matsalsmöblemang :) och jo visst skulle det vara härligt med ett gammalt hus men vill nog inte ha allt som hör där till... möss på vinden osv

  SvaraRadera
 8. Vilket underbart mysigt hus. Ha en fin dag.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 9. Huset påminner om vårt fd hus som också var rött med vita knutar, men det blev för litet i takt med att familjen växte så vi sålde det också. Vårt sovrum på vinden var nästan likadant förutm att vi hade vita väggar och grått golv.
  Men som du sade, härligt att pynta i till julen!
  Kram Sabina

  SvaraRadera