torsdag 25 november 2010

Adventspynt

Den tiden då jag tog fram en adventsljusstake till första advent och nöjde mig med det, är sedan länge förbi...Igår hade jag äntligen lång eftermiddag/kväll ledig och då plockade jag fram alla 4 stora jullådor. Sedan plockade jag på upp julsaker...plockade och placerade om och flyttade och dammtorkade och städade.... i tre rum samtidigt. Mannen flydde med en bok till sovrummet - där lugn rådde :) Således är kök, tambur och vardagsrum nu "adventspyntade". Nu skall jag ännu hänga upp nya fina vita pappersstjärnor i två fönster samt stora adventsstjärnan i ett fönster, plocka och placera litet i de opyntade rummen och "adventsstäda" wc:n - det blir dock inte ikväll för den här kvällen skall tillbringas på ett möte.
Och nej, jag är inte stressad och ser detta som något måste, jag älskar ju ♥juletiden♥ dvs tiden från advent till tjugondag Knut .
Öser ni på med pynt, blommor och detaljer för fullt genast från första advent?
Ha en skön torsdagskväll,
Louise15 kommentarer:

 1. Oj så du har varit igång och pyntat :)
  Jag har satt upp stjärnor i fönstren och några ljusstakar. Resten får komma lite i taget.
  I kväll ska jag och njuta av en adventskonsert.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Kauniin jouluisia kuvia. Ihanaa ensimmäistä adventin odotusta♥

  SvaraRadera
 3. Så flitig du har varit och vackert blev det. Jag har förberett litet eftersom vi åker bort över helgen, men städningen får vänta några dagar! Ha en fin advent! ♥

  SvaraRadera
 4. Nämen vad massor du hunnit med och så mysigt du har det nu! Jag ligger långt efter i julpyntandet än så länge. Pepparkaksbak skall det dock bli imorgon!
  Trevlig advent!

  SvaraRadera
 5. Oj vilken massa hääärliga julpynt! Brukar försöka hålla mej med pyntande till närmare jul, men egentligen borde man ju börja redan nu. Annars är det så kort tid man hinner njuta av dem! Tänkte greja uteljusen till lillajul.

  SvaraRadera
 6. Kaneli, pähkinä jne. asetelma on tosi kaunis :)

  SvaraRadera
 7. Mysigt!

  jag ska nog ösa på för fullt i år eftersom jag har så lite tid hemma nu när jag studerar. Så nu i helgen brakar det loss! först städning och sen pynt!!

  SvaraRadera
 8. Jag har också hört till den kategorin att en stycken adventsstake till lillajul och julgranen in dan före jul, men märker att jag numera tänjer ganska kraftigt på det.... Och varför inte egentligen? Hela december är så mörk så visst kan man istället pyssla det julmysigt inne :O)

  SvaraRadera
 9. Du har verkligen varit flitig!
  Jag har bytt gardinerna i köket och tagit fram lite kransar, ljusstakar, fönsterstjärnor och smått. Sen tog jag itu med barnens rum och efter det tog orken slut... Mitt jobb tar så mycket energi den här tiden på året också :(
  Men jag har tänkt att jag inte ska ha så höga krav i år, det får bli lite vartefter det som blir gjort.

  Ha en fin första adventshelg!

  SvaraRadera
 10. Så fint du har förberett redan! Riktig julkänsla hemma hos dig!

  Ha en fin helg!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 11. här har det inte gjorts mycket än, men ett par stjärnor hängde vi i vardagsrumsfönstren i kväll. ska se om jag har tid och lust med lite mer imorgon.
  fint hos er!
  kram

  SvaraRadera
 12. Så fint du gjort det, flitiga du! Skön julstämning över bilderna! Det enda jag tagit fram är adventsstaken, som egentligen är flaskor... Brukar skynda långsamt med dekorationerna, e rädd att jag tröttnar innan julen kommer...
  En skön lillajul till dig!

  SvaraRadera
 13. Jag känner igen mig mycket i dig, jag har hållt på att fejja hela veckan så det var skönt att sätta sig framför tv i kväll med en mugg glögg.
  Välkommen in till mig och delta i min lilla utlottning.
  Kram Cathrine

  SvaraRadera
 14. Åh, så mysigt, värmande med allt det juliga! Fina idéer med kakformara!

  Hjäälp, när har du varit i Loviisan Aitta? Jag jobbar där nuförtiden (gjorde sisustusmyyjän ammattitutkinto 2007 så jag har lyckan att få arbeta också inom den branschen)!

  Kramis från ett svinkallt Åbo!

  SvaraRadera