tisdag 26 oktober 2010

Le chateau

För den som är intresserad av viner, är Tallinn ett ypperligt resmål. Staden vimlar av härliga källarrestauranger och vinkällare. Vår favorit är Glorias vinkällare med både ett otroligt sortiment och en otrolig mängd olika viner. Tyvärr kom vi inte in där denna gång. Trots att källaren är stor, med flera öppna spisar, olika rum och vrår, var varenda en plats fullsatt.
Dagens bilder är däremot från restaurang Le Chateau´s vinkällare. Den kan man hyra för t.ex. en romantisk kväll, med egen sommelier, klädd som musketör. Här ryms det dock inga stora sällskap. Den här gången åt vi bara på restaurangen, men Musketör Artemis förvisade i alla fall källaren för oss. Champagnedörren är härlig tycker jag!
För alla er som undrat ifall Tallinn är värt ett besök så jo, det tycker jag. På sommaren är gamla stan härlig med alla turister som flanerar och slår ser ner på de hundratals terasser som finns, vid jultid är den gamla Hansa-staden mysig med alla julbodar och annat härligt...men också nu en oktoberhelg var det skönt att gå omkring i gamla stan, sticka sig in på en värmande glögg och sedan avsluta kvällen med härliga trerättersmiddagar.
Till alla er som idag tagit sig vägarna förbi min blogg vill jag säga;
Have a nice Tuesday!
Louise

5 kommentarer:

 1. Olen lukenut noista upeista viinikellareista, mutta ei ole tullut sellaisessa vielä käytyä. Ensi reissulla täytyy ehdottomasti poiketa :)

  SvaraRadera
 2. Jag kan tänka mig att du är Tallinnexpert och känner till de bästa ställena! Tallinn är verkligen värt många besök.
  Annars har vi V-vecka, men tar det lugnt närmare jul. Hihi... nu tror nog andra som läser det här att v-vecka är vin- eller vitvecka, men det handlar nog mera om valar och vikingar. ;o)

  SvaraRadera
 3. Så jättemysigt det verkar vara där, julshopping i Tallinn vore ju inte helt fel, varvat med lite vin&glögg förstås!
  Bra tisdagskväll, ännu bättre onsdag;) !!!

  SvaraRadera
 4. om jag någon gång tar mig till tallinn, tror jag jag tar dig med som guide! kanske vi borde ordna en bloggresa dit :)

  SvaraRadera
 5. Jag har varit i Tallin en gång men jag missade alla fina vinkällare med egna sommelier o allt, vilken romantisk lyx! :)

  Kram kram

  SvaraRadera