lördag 3 april 2010

Påskhelgen fortsätter...

Påskhelgen har hittills bjudit på både vackert solsken och regn. Vi har varit hemma och vilat, ätit och druckit gott och njutit av att vara lediga. Ikväll kommer det således att bli riktigt trevligt att besöka goda vänner och vara social! Imorgon fortsätter sedan kalasandet då svärmor fyller år. Så länge helgen pågår kommer det att serveras påskbilder här på bloggen :O) Här kommer dagens "godisblandning" :

Jag trodde att jag hade inhandlat påskpyntet för i år redan för någon vecka sedan...men men...ännu på torsdagen när jag gick till blombutiken för att köpa hem litet nya fräscha blommor hittade jag denna nygamla plåtlåda . Den bara ropade på mig... Däremot tror jag att den kommer att få vara framme i köket också efter påsk....så himla påskig är den väl inte??

I tamburen står ett Kina-skåp (bilden nu rätt mörk) som jag tror att jag inte haft med på bild tidigare. Där brukar finnas någon blomma och pynt enligt årstid. Ibland kan det också finnas några vantar, mössor odyl på något hörn, då dottern med kompisar kommit hem från skolan, men dem är jag snabb att "sopa ner" :O)
Zinklyktorna är ännu framme, dock inte med ljus i , utan nu med några söndriga ägg...
Då vi ätit middag under påskdagarna hittills,har dessa äggljus brunnit. De är ganska skojiga tycker jag, då stearinet innanför det vita höljet är gult.
Körsbärskvistarna fick flytta ut på trappan för någon dag sedan då jag märkte att de nya spirande bladknopparna hade en massa, för oss ovälkomna, "hyresgäster". Äggen, som hängde i kvistarna fick givetvis följa med ut men...dessa ägg gillade tydligen inte regnet. Här nedan ser ni resultatet :O)

Så, det var en uppdatering av påsken hittills. Nu skall det vankas chokladpärontårta med en kopp kaffe...Jag väntar på att någon påskhäxa skulle knacka på och önska glad påsk och sträcka ut sin kaffepanna för godispåfyllning, men ännu har det inte dykt upp någon!
Ha en härlig fortsättning på helgen!!
Louise

18 kommentarer:

  1. Ihanat kuvat ja superihana rasia!!!
    Hauskaa lankalauantaita :)

    SvaraRadera
  2. nydelige påske bilder fra deg.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  3. Tosi upea vanha rasia!

    Hyvää lankalauantaita!!

    SvaraRadera
  4. Så vackra påskbilder och vilken fin ägglåda du hittade! Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  5. Hoppas att eran Påsk blir fortsatt skön..Burken är urläcker..kram Susanne

    SvaraRadera
  6. Verkar att bli en superbra helg hos er!
    Jättefina bilder du bjuder på!
    Kramisar!

    SvaraRadera
  7. Hej Vännen,
    kikar in och önskar en fortsatt mysig påsk helg.Asken var ju super söt förstår att du inte kunde motstå den, skulle nog pryda mitt kök också efter påsken.Kram Theres

    SvaraRadera
  8. Jättefin ägglåda som du har hittat! Jo den kan stå framme året runt! Allt det övriga du visar är också trevligt att se på. Ha det så gott!

    SvaraRadera
  9. Hej! Förstår att burken ropade på dig ;) Klart du kan ha den framme året om! låter som ni har en riktigt mysig påsk och vad flitig du är som bloggar också!
    Ha det fortsatt gott!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Ha en fortsatt fin påskafton, som snart naklas mot sitt slut! Här kom det inte påskgummor eller påskgubbar...

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  11. Hej Louise!
    Kikar in för att önska dig en fortsatt trevlig påskhelg:)

    Vilken charmig plåtlåda du fått tag på!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  12. Vilken fantastisk plåtburk - vad fick du betal för den? Nejnej så påskstämplad är den inte tycker jag. Den kan gott stanna framme när de andra påskpyntet får stödas undan. :)

    SvaraRadera
  13. Den där ägglådan var charmig!! :)
    Ha det gott! Det ska vi, med lammstek och ett gott rödvin till (ripasso)

    SvaraRadera
  14. Kaunis rasia :) Vielä on onneksi hitunen lomaa jäljellä, mukavaa "loppulomaa"!

    SvaraRadera
  15. Vilken fin låda du har köpt, visst kan du ha den efter påsk! Det skulle vara synd att ställa undan den fina....Vad smaskigt det lät med pärontårta o kaffe det skulle jag kunna tänka mig nu! Fniss...Önskar dig en fortsatt trevlig påskhelg! Kram Therese

    SvaraRadera
  16. Sånn fin låda du hittat ser verkligen gammal ut. Men vad tråkigt med äggen. Här sitter man med dåligtsamvete över allt socker som jag stoppat i mig. Pust. Kram

    SvaraRadera
  17. Hej!

    Du har fått en award av mig! Titta på min sida om vad detta innebär:=)
    Kram
    Marika

    SvaraRadera
  18. Hoppsan, det ägget var inte vattenfast!
    Plåtlådan vill jag ha!

    Hoppas du har haft en riktigt fin påsk!

    SvaraRadera