söndag 25 juli 2010

Skogshallon

Söta skogshallon hör till mina favoriter! Goda bär till paj eller till en vanilj panna cotta i vinter....så jag blev väldigt glad idag när jag plötsligt upptäckte ett hallonställe och kunde plocka någon liter.
Nästa vecka skall bli sommarens varmaste, om man får tro meteorologerna. Mannen som skall mura ropar inte jippii precis...
Hur som haver så står tillfrisknande för dotterns del högst på listan just nu. Hon dras med flunssa och har hosta, snuva och stegring. Nu blev vi redan tvungna att inhibera morgondagens kusinträff för hennes del, trist ;(.
Så sådant! Söndagslugn tillönskas alla!!
Louise

8 kommentarer:

 1. hett igen...jobbigt för dottern som är sjuk. Hoppas det går fort över.

  SvaraRadera
 2. Inte tycker ju jag att du är lat! men visst är man mogen för ny omgång när det är dags! Här får jag dessutom veta att hallon är i antågande och även värmebölja! Få se då hur det går att hållas på landbacken!
  Så fint du har illustrerat hallon"fångsten". Hoppas dottern inte behöver gå sjuk i kommande värme!
  Ha en god början på veckan! ♥

  SvaraRadera
 3. Så vackra dom är,,gott med sylt och saft men annars är jag ingen älskare av råa hallon..Ja fy för dessa sommar flunsor som sprids,garanterat det jag fått och då en ögoninflammation på köpet.Riktigt jobbigt..Hoppas att läkare kan ge mig nått piggelin medel..Tack för omtanken hos mig ..Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder! Ja jag blev bara så sugen på att kasta mig ut i skogen och plocka hallon. Haha det är bara det att maken är så less att höra mina tjut varje gång jag ser en mask, och jag kan inte låta bli att kolla =)

  Ja nu härjar det både flunsan och lite magsjuka... usch!!!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 5. Mums!!! Vad jag blir snål på hallon. Själv vill jag inte ut och plocka bär i skogen... har ormskräck.
  Tyder verkligen på att det blir en varm vecka det här. Orkar knappt jobba i dag.
  Hoppas dottern har till frisknat.
  kram!

  SvaraRadera
 6. Nu fick jag ju lust på hallon ju! (fast jag alltid varit "rädd" för hallonmaskarna..) Tänk att du hittat hallon fast det varit så torrt!

  SvaraRadera
 7. Mums, hallon! Vi har lite vildhallon här och där på gården, men det räcker nog inte till infrysning, så jag borde ge mig ut och söka hallonställen jag också!

  SvaraRadera
 8. jag äääälskar hallon - mitt absoluta favoritbär. vi har ett par hallonbuskar på gården och de brukar ge en god skörd av söta, goda bär. än är bären inte mogna, dock.

  SvaraRadera