lördag 24 juli 2010

Bönor

Värmen är försvunnen - men om man får tro väderleksprognoserna gäller det bara för idag och det är skönt! Värmen och sommaren får mer än gärna fortsätta för mig ännu!

Det är lördag...vi var bjudna på ett stort beach-party idag...hade varit kul trots vädret men mannen känner sig tvungen att jobba. Han påstår att han hänger efter med sitt riktiga jobb och bygget här hemma ;(. Jag får gilla läget.... Ikväll när han kommer hem tänkte jag bjuda på en trerätters middag. Till förrätt blir det en toast med gratinerad getost och rabarber-röra, till varmrätt stekt gös med räksås och efterrätt glass med jordgubbar....därtill givetvis ett gott, friskt, kallt vitt vin.

Idag gjorde jag mina grönsaksinköp på torget. Köpte bland annat bönor som jag har förvällt och frusit in. Dessutom gjorde jag just för första gången ättiksgurka/pressgurka eller på finska hölskytyskurkut, får se om de smakar som de gjorde när farmor gjorde dem på stugan om somrarna för si så där 25 - 30 år sedan ...

Jag hoppas att alla som tittar in här går en skön lördagseftermiddag och kväll till mötes. Själv skall jag ägna någon timme åt "projektet". See ya!

Louise

4 kommentarer:

 1. bon appetit! det låter som en alldeles utomordentligt god middag. vi har också precis ätit - grillad tunn broilerfilé som jag marinerat i en jättegod marinad, stekt aubergine med stekt grön paprika, en klick crème fraiche och en klick tomatpuré på, och grillade tomater. till efterrätt åt vi nyplockade blåbär som vi mosat med socker och återigen en klick cr. fraiche som jag vispat upp med lite vaniljsocker. gott!
  nu känner jag mig nästan lite yr i mössan av dagens solbad och vinintag ;)

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Oj,vad duktig du är som lagar och fryser in.
  Känns bra att ta vara på det naturen ger.
  Må så gott
  och ha en finfin kväll.
  kram Anette

  SvaraRadera
 3. Mums, vilken meny du ska bjuda på.
  Satt faktiskt och tänkte på dedär gurkorna idag. "Skakagurkor" kallade min mamma dem minns jag. Borde testa dem, för de hör även till barndomsminnen för mig.
  Kramar Monica

  SvaraRadera