fredag 23 juli 2010

Dahlior i skål

I senaste Drömhem och trädgård läste jag att dahlian är en blomma som mår bra av att tuktas. Om blommor som börjar vara på gränsen till överblommade klipps av, så slår de nya knopparna lättare ut i blom. Sagt och gjort, det får man väl tro på....så nu simmar några avklippta dahlior i mormors gamla kristallskål i vardagsrummet.
Idag är det fredag, men veckoslutet innebär ingen vila för mannen denna gång. Murandet av garaget är igång och det ska fortsätta på veckoslutet. Själv skall jag just ta itu med mitt nya projekt - ett lapptäcke.
En skön fredag önskar jag er. Vi ses snart igen!
Louise

6 kommentarer:

 1. sant, vatten skulle man inte klara sig utan. jag pimplar litervis vanligen. konstigt nog brukar jag glömma att dricka tillräckligt under semestern när det är så mycket annat på g.
  fina dahlior i vacker skål! jag har också en kristallskål som jag fick av mormor medan hon ännu levde. skålen användes vid båda sönernas dop, så den är väldigt viktig för mig.
  ha en skön helg - vi åker till stugan alldeles snart.

  SvaraRadera
 2. Hejsan.
  Dalia är en så vacker blomma, ångrar att jag inte köpte och planterade när det fanns blommande i vår butik.
  Det blev jättefint när dom flyter i skålen. Ett lapptäcke,då har du och göra ett tag.
  Ha det gott
  Stor kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Det är många blommor som ska ha samma skötsel, alltså att man knipsar av blommor som börjar vissna, för att det ska komma mera knoppar.
  Så vackert det blev med dahlian i skålen.
  Lapptäcken är roliga att göra, du får visa oss när du har börjat på :)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 4. Kauniita kukkia kristallimaljassa! Ihanat kuvat.

  Hyvää viikonloppua sinulle!!

  SvaraRadera
 5. Hej Louise,
  Ett lapptäcke - det vill jag också ha och började klippa lappar förra året men sen blev det visst inget mer...kanske ska ta tag i det nu igen med inspiration från dig
  Kram

  SvaraRadera
 6. Har två jättestora dahlior i kruka på trappan, måste komma ihåg att ta in avknipsade blommor nu istället för att kasta dom! Har ett riktigt lämpligt fat för ändamålet :)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera