onsdag 1 februari 2012

SnöflingorUte gnistrar snön så fint och jag tänkte att jag skulle kunna hänga upp någon snöflinga också här inne....men behöver er hjälp! Min mamma har virkat dessa små flingor men de har ju ingen stadga i sig. Hur skall jag få dem styva? Har någon provat någon sorts sockerblandning? Vilka proportioner vatten/socker?
Njut av denna soliga onsdageftermiddag!

Louise

12 kommentarer:

 1. jag har stärkt snöflingor med sockervatten. kommer inte ihåg med vilken blandning, men google har nog svaret på det också, så det är bara att leta. :)
  kram

  SvaraRadera
 2. Så här gör man: Koka 4,5 dl florsocker med 1,5 dl vatten tills lagen blir genomskinlig. Låt den svalna något, lägg de virkade dukarna i lagen och låt dem bli helt genomfuktade, krama ur dem i en handduk och lägg plant för att torka.
  Jag har prövat och de är styva som trä.
  Mia

  SvaraRadera
 3. Ystäväni käyttää maissijauhovesiseosta ja toimii hyvin. Itse ostin joskus kaupasta suihkutettavaa tärkkiä, mutta siitä ei ollut "mihinkään".

  Kauniita hiutaleita :) Noita on vaikea virkata, kokeiltu on ;) Iloista pakkasviikon jatkoa!

  SvaraRadera
 4. Vad kul fu fick svar har själv undrat om blandningen. Kram

  SvaraRadera
 5. blev inspirerad av ugglesidan du tipsade tidigare om.
  vet du nå fler liknande sidor? (behöver ej va ugglor)

  SvaraRadera
 6. Hejsan
  Stärkte mina sommarstjärnor till dörren med potaatismjöl o vatten, doppade i en tunn välling,blev jättefina,var lite rädd för det där med socker till en friggebod i solen.

  Sophie

  SvaraRadera
 7. Härligt vackra stjärnor din mamma virkat!
  Det blir nog bra med sockervatten. Jag har försökt genom försök och misstag. :)
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 8. Jag har använt potatismjöl och vatten när jag stärkt. Proportinerna minns jag inte men kan ju ta reda på det om du vill.
  Nu passar ju stjärnorna fint när vi har snö och kyla.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Vilka vackra snöflingor, det kommer att bli jättefint att hänga opp i ett fönster. Du får ta kort och visa sen när du har stärkt dom! Här hade vi -28 idag på morgonen!

  SvaraRadera
 10. Ser du har fått förslag på hur du kan få stadga i de fina virkade! Det blir vackert resultat! ♥

  SvaraRadera
 11. Tittar in för att önska dig en mysig kväll.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 12. va roligt! har precis samma tankar, men jag tänkte färga mina före i en annan färg eftersom väggarna är vita...har bara inte kommit mig för, men kanske jag får ändan ur vagenen nu då:) skön söndag!

  SvaraRadera