fredag 6 januari 2012

Ugnen har gått het...


Ni vet att man inspiraras av andra bloggar - på olika sätt, ibland medvetet, ibland ganska omedvetet. Idag har jag medvetet varit en härmapa...Bella skriver om ditt och datt och väldigt ofta har hon recept på sin blogg. Recept som får det att vattnas i munnen på läsaren, åtminstone mig. Idag då mannen är på trädröjning och dottern som vanligt grejar med sitt, ställde jag till med storbak. Av den enkla anledningen att jag läst Bellas blogg och liksom hon hade en burk (eller tub) plommonsylt som jag inte använt till julstjärnor trots att jag förstås tänkt baka sådana....

Sagt och gjort , det blev örfilar fyllda med plommonsylt och överbliven wienercrusch....och när jag en gång hade börjat blev det också maltlimpor (på gammal piimä), semlor (på gammal jäst) och en banankaka (på gamla svarta oätliga bananer).....

Så att så tillbringades en del av den helgdagen!

Louise


Ps. Många har i likhet med mig trott att tidningsprenumerationer ÄR billigare än lösnummer... Här kommer nu svart på vitt att så INTE är fallet...svaret jag fick på min fråga till Lehtitori.


"Kiitos viestistä. Vuosikertatilaukset hinnoitellaan kustantajan vuosikertahinnaston mukaan ja lehtivälittäjän käyttäminen nostaa myös hintaa. Vuosikertatilauslehdet toimitetaan asiakkaan kotiosoitteeseen kansainvälisen postin välityksellä, näin ollen kustantaja veloittaa myös normaalit ulkomaan postimaksut.Kauppojen ja kioskien irtonumerot tulevat Suomeen rahtina suurina määrinä kerrallaan yhteen jakelupaikkaan, josta ne Suomessa jaetaan eteenpäin ja asiakkaat menevät itse kauppaan ostamaan lehden. Kustannukset ovat siksi irtonumeroissa paljon pienemmät."

6 kommentarer:

 1. Gillar citatet på tavlan i förra inlägget. men oj så du har bakat! Jag ska idka avhållsamhet från allt bröd ett tag framöver, men gillar ju ditt tilltag!
  Men så bra - fortsätter köpa olika lösnummer!
  Må väl! ♥

  SvaraRadera
 2. Oj, vad du har bakat! Men jag förstår inte finska ....
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Ha en fortsatt fin helg!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Justas, vad gott det måste doftanhos er! Jag strävar efter en period av avhållsamhet nu, men vet inte hur jag kommer att lyckas... Förmodligen dåligt. ;)
  Tack för infon om tidningspriserna, det var just som jag misstänkte.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Oi mitä herkkuja ! Onneksi meilläkin oli aamupalaksi leivätn kera pullaa :)

  Kivaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 6. Tack snälla för de vänliga orden. Men du är ingen dålig bagare du heller.... sååå mycket på en och samma dag. Ha det gott.

  SvaraRadera