söndag 26 december 2010

JuldukningJulhelgen börjar så småningom vara förbi för den här gången... Julaftonen tillbringades hemma hos oss och vi var 10 personer till bordet. Då vi började fira jul hemma hos oss för ett antal år sedan och bjöd in också våra föräldrar att hädanefter äta hos oss på julaftonen, beslöt vi oss också för att ha en alldeles egen julmenu. Våra föräldrar och andra släktingar som under årens lopp nu firat med oss har dock aldrig klagat :)
Det blir alltid fiskbord till förrätt (så det är ju traditionellt) men till varmrätt blir det alltid renstek med rosmarinsås och julkryddad potatisgratäng, efterrätt är plommon- och russinkräm med vispgrädde och sedan blir det kaffe med mandelmusslor, hjortronsylt och en klick grädde.
När vi sedan under de övriga juldagarna äter hos mina föräldrar eller svärföräldrar blir det traditionell julskinka och lådor.
Julgubben var väldigt givmild och både stora och små tindrade ikapp då julpappren i rask takt
avlägsnades från paketen ;) Ja det kommer säkert att bli några blogginlägg med julkappar då de står i sin rätta miljö... för oj vad jag fick många fina gåvor!!
Dagens bilder visar vår juldukning. Dottern fixade placeringskorten och hon var också den som ville att granen i år skulle kläs i silver, kristall och guld. Det hade jag inget alls emot (hon har gått i hård skola) ! ;)
Skön fortsättning på annandags jul!
Louise

10 kommentarer:

 1. Åååå vad otroligt vackert du har dukat.Bara så fint.Där skulle jag trivas att sitta.Önskar dej en skön och fin Annandag rara du.Kram Rita ♥

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker dukning du gjort och vilket vackert porslin! Jag förstår att gästerna inte har några invändningar mot den julmenyn, det låter jättegott och julmat får man nog tillräckligt av ändå.
  Ha en fortsatt fin jul!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Jag förstår nog att det inte är någon som klagar på menyn! Och viklken dukning sen- jättevackert!

  SvaraRadera
 4. Så vackert! Ja julen är speciell..Önskar dig nu en god fortsättning..Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Vad fint du/ni dukat och granen är så vackert klädd. Här blev det i år ingen gran, tyvärr, då alla gäster i så fall inte skulle ha rymts in i vårt vardagsrum:-/ Vi var tvungna att utöka med ett extra matbord nämligen :-)

  P.S Även här är barnen i hård skola vad gäller färger och inredning :-)Men dom har inget emot det konstigt nog :-)

  Ha en skön fortsättning på julannandag och på din ledighet!

  H Viveca H

  SvaraRadera
 6. vilken vacker juldukning..och vad härligt med egenskapade traditioner :) hälsa din dotter att hon gör väldigt vackra bordsplaceringar
  varma kramar Åsa

  SvaraRadera
 7. Oj, vad fin dukning! Porslinet känner jag igen... vi fick samma serie i bröllopsgåva ;O)

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 8. Kära du milde vilken fin dukning! Jag glömde fotografera min och det var ju tur! ;o)
  Det låter som om ni åt gott dessutom!
  Ha nu en skön början på årets sista vecka! ♥

  SvaraRadera
 9. Å vad underbart att få sätta sig vid ett så vackert dukat bord!
  Ska bli kul att se vad du fått...
  God fortsättning!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera