tisdag 28 december 2010

Jul fortfarande


Jag vill börja med att önska nya läsare och följare välkomna hit till mitt hörn av cybervärlden! Det är roligt att märka att jag inte bara fotar och pratar för mig själv här på bloggen ;)
En sak jag ofta undrat över under det dryga år som gått sedan jag började blogga, är varför folk har så bråttom att hela tiden hasta vidare? Julannandag hade ännu inte passerat då många redan slängde ut julgranen och började prata om vår, vårblommor o.s.v. Jag vill gärna försöka suga litet längre på karamellen... :)
Därför bästa vänner - kommer det ännu att vara jul hos mig en tid! Jag ska försöka låta julen vara, nej inte ända till påska som i sången - men till Tjugondag Knut, då kör jag julen ut!
Nu blir det att börja bygga ihop nya delar till bokhyllan. Det är en försenad gemensam julklapp till hemmet som införskaffades idag.
Synes snart igen!
Louise
Ps. Lyktan och julgubben med sin äppelgran står invid trappan till vårt halvfärdiga garage

14 kommentarer:

 1. jag måste nog erkänna att jag är en av dem som tröttnar på allt julpynt när julhelgen är förbi. dock försöker jag stå ut med det mesta av pyntet till närmare trettondagen, för familjens skull. nu har dock den av sönerna som brukade vilja suga längst på julkaramellen flyttat hemifrån, så får se hur det går den här gången...
  kram

  SvaraRadera
 2. Det tokiga med mig detta är är att jag bara hann pynta en bråkdel av vad jag brukar. Väldigt många ljusslingor har vi och de får vara kvar till påsk. Jag tar ingen stress av det där. Nu ska jag ägna mig åt det jag inte har hunnit - vila och ladda batterier!
  Jag tittar gärna in till julen hos dig! Tack! ♥

  SvaraRadera
 3. Jag har precis samma känsla att nu vill jag njuta av julen i lugn och ro.
  Och det är " Tjugondag Knut som kör julen ut"...... Fast jag har nog länge
  ljus i fönsterna...
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 4. Jag håller nog med dig: många i bloggvärlden har väldigt sjå med att "ligga före i tiden" eller hur man ska säga... Hur var det nu - fånga dagen - som ju är så populärt.
  När det gäller julen så brukar jag oftast starta den så tidigt, redan i slutet av november, så jag börjar tröttna strax efter nyår. Men då har jag ju ändå haft jul i över en månad. I år däremot har jag pyntat mindre än vanligt.

  Alltid så fina inlägg hos dig men på sistone har jag inte hunnit med att kommentera hos alla, tyvärr...

  En riktigt god fortsättning till dig och gott nytt år 2011!!
  kram, A-C

  PS Jättejättesnygg dukning ni hade vid jul! Bra tips med bolljus i Mariskålen!

  SvaraRadera
 5. Själv tar jag gärna fram julpynt tidigt och har det framme till dess att det måste städas ordentligt då åker det bort. Så strax efter nyår åker det bort här hos oss.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Hej!!
  Visst är det Jul än!! Jag har ju jullov;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Hos oss fortsätter vi nog med julen ett bra tag ännu :)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 8. Vi kör nog till tjugonde dagen också, kram Nette

  SvaraRadera
 9. Ja varför hasta sig igenom julen som är en sån mysig och stämningsfull tid, våren känns lååångt borta änsålänge! Dottern fyller den 20e jan och då ska julen ha varit väck ett bra tag iaf! ;)

  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Det var då otroligt vackra tallrikar du har dukat till julaftonen! ;)
  Vad för storlek har du på den mindre? När jag lägger mina två på varandra, blir det inte mer än ½ cm att synas av den undre. Mina är 24 och 26cm.

  Nåja, det om detta.

  Nu vill jag önska dig ett Fint och Gott och Lyckligt Nytt År!!!!

  Kramar!
  -Pia-

  SvaraRadera
 11. Samma här... julen varar till tjugonda knut. Och då känns det bra att avsluta julfirandet och se fram mot andra tider.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År ifall jag inte kikar in till dig mera före .
  Kram Maj-Gun!

  SvaraRadera
 12. Hej Louise!
  Måste erkänna att jag är en av dem som tröttnar ganska snabbt på julen när väl annandagen passerat:) Pyntet brukar dock få vara kvar tills åtminstone nyårsdagen:)

  God fortsättning!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 13. Roligt att höra att det finns andra än jag som fortsätter njuta av julen till knut! Vintern är lång nog ändå tycker jag och ännu längre känns den ju om man börjar vänta på våren redan i december. Nej, nu har vi jul här i vårt hus och den njuter vi av!

  SvaraRadera
 14. Njut på du :) Tyvärr är jag inte en vintermänniska och jobbar in i det sista före julen så jag hinner aldrig få julkänslan och jag har alltid älskat vår och sommar mer, därför tror jag att jag tröttnar snabbt. Tyvärr :( Men jag njuter av att kika på dina bilder.
  Kommer igen, Annika

  SvaraRadera