lördag 13 februari 2010

Ljus i vinterkyla

Tack för alla krya-på-dig hälsningar! :O) Jag hoppas att flunssan är av en snäll variant så att man skulle slippa eländet fort...
Kylan håller i sig! Jag fortsätter att tända massvis med ljus både inne och ute. Vi har flera lyktor på trappan och en sak jag under denna vinter blivit irriterad på är att ljusen i utelyktorna inte brinner ordentligt. Blockljusen får ofta en "kratermodell" och så är det slutbrunnet för det ljusets del trots att det finns mycket stearin kvar... kronljus brinner dock fint. Så vad gör man om man skaffat utelyktor för blockljus ?
Jag har rusat runt på loppis för att hitta "insatser" till lyktorna dvs små ljusstakar i metall, som jag ska spraya svarta (eftersom lyktorna är svarta) bara det blir lämpligt väder för att måla ute.
Den här mojängen betalade jag 20 c för...

Ljuset brinner fint ända tills stearinet är slut...Kylan åstadkommer en fin "spetskant"

Dessutom bildas ett intressant mönster i mörkret!
Imorgon är det Alla hjärtans dag, eller vändagen som många i Finland kallar dagen!
Vi ses igen då! Ha en skön lördagskväll!
Louise

12 kommentarer:

 1. Dessutom ger kronljus mera ljus... Det sprids ut bättre alltså.
  Jag brukar använda 72 timmars oljeljus i mina lyktor. Det är skönt att slippa tända varje kväll!

  SvaraRadera
 2. hoppas du känner dig bättre redan!
  jag har samma problem med blockljus, så jag har faktiskt slutat tända där ute nu. ibland brukar jag använda oljeljus som kamomilla skriver om, men jag tycker de sotar ner hela lyktan.
  det får bli ljust nu så vi slipper eländet ;)
  kram

  SvaraRadera
 3. vacker lyckta och så fin choklad här under.
  Ha en bra alla hjärtans dag.'
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Hej vännen! Jag brukar använda "gravljus" i min lykta på bron, det kanske låter makabert men det fungerar jättebra. Blev också så trött på blockljusen - en krater, precis som du skrev!
  Vilket fint ord - vändagen!
  Önskar dig en mysig kväll och en fin vändag =)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. på http://www.tv4play.se/ kan du titta på en hel del av urvalet i svensk tv!

  SvaraRadera
 6. Nämen.., är du förkyler Louise.., ajajaj!!!!
  Jag har verkligen kännt av en förkylning som är pågång idag, tung i skallen och allmänt slö.
  Men trots mina krämpor har jag dragit i låda efter låda och kameran har gått varm.., förbereder inför öppningen av min lilla Bloggloppis!!!
  Så sablans skönt att röja lite.., hoppas kunna bli av med en del, får hålla tummarna att något lämna boet:)))

  Vännen.., var nu rädd om dig och hoppas du snart är bättre.., själv skall jag lindra huvudvärken med en stadig Baileys till kaffet:)))
  Kram kram
  Marianne

  SvaraRadera
 7. Hade också tröttnat på kraterbrunna(?) blockljus! Men köpte ett gäng av IKEAS ljusstakar Väghult de kostar 9 kronor finns som vita, svarta och silver och har fungerat perfekt!
  Må gott!
  Kramen Mimmi♥

  SvaraRadera
 8. Ja visst är det mysigt att tända ljus!! Vet du vad, jag kan ge dig ett riktigt bra feng shui-boktips i eventuell väntan på en feng shui-konsult! ;) Agneta Nyholm Winqvists Feng shui för svenska hem. Harmonisk, lättläst och man kan välja vilka delar man vill läsa.

  Kramar
  Sanna

  SvaraRadera
 9. Tack snälla du för dina vänliga o rara ord inne hos mig, jag uppskattar dom jättemycket ska du veta....Tråkigt att du blivit sjuk, hoppas att du snart är på bättringsvägen! Visst är det härligt att tända en massa ljus det är alltid så stämningsfullt o vackert! Önskar dig en Trevlig alla hjärtans dag o Krya på dig! Många Kramar Therese

  SvaraRadera
 10. Sänder dig tusentals Hjärtekramar dagen till ära!!!
  Ta väl hand om dig...
  Marianne

  SvaraRadera
 11. Det är alltid vacker med ljus! Synd bara om de inte vill brinna..

  Hoppas du får en skön vändag!

  Kram, Lotta

  SvaraRadera
 12. Hej! Ofta blir det en "krater" i de blockljus man bränner ute, fast de inomhus skulle bete sig hyfsat och brinna ner jämnt. Jag vet, det är irriterande. Det rekommenderas att man skär av "kraterkanterna" med en vass kniv då ljuset ännu är lite mjukt av värmen. Det brukar jag göra och det är egentligen ett ganska litet besvär för att få ett fint brinnande ljus i sin utelykta. Mvh av en ljusförsäljerska:-)

  SvaraRadera