tisdag 23 februari 2010

Hemmets märkbok

Det snöar...IGEN....Här mår fröken mycket bättre och jag tror att vi ska trotsa den lilla tröttheten som finns kvar (och eventuell minimal stegring) och äta sen lunch idag på stadens kinarestaurang med goda vänner!
Då jag för någon vecka sedan städade litet i allt mitt material på jobbet hittade jag en gammal häftad bok, som jag någon gång skaffat då det varit biblioteksrensning. Hemmets märkbok, från 1949, heter den och innehåller helt enkelt olika modeller för hur man kan märka lakan odyl med snygga snirkliga monogram... Tja ingenting hindrar ju att man märker barnens kläder med dessa heller (om man är en superambitiös hemmamamma med mycket överlopps tid....sådana finns det väl många av :O) ) . Då glädjer man väl också dagis- och skolpersonal, som alltid tenderar att hitta mycket "överlopps" kläder..

Vissa monogram innehåller många bokstäver...kan det vara bröllopsmonogram tro??

Raka modeller på bokstäver...eller snirkliga...
...symmetriska mönster...eller korsstygn...

...applikationer... ??

Om du inte blev inspirerad av dessa broderier kanske du kunde vara intresserad av förlagets övriga publikationer?? Vad sägs om: Konsten att bli gift, Konsten att ha framgång och få vänner, Konsten att uppfostra barn eller Konsten att hålla tal ?? Mycket nyttigt :O)
Så...nu sätter jag igång...vi ses snart igen! Ha en skön fortsättning på tisdagen!
Louise


10 kommentarer:

 1. Hej Louise!!
  Tack snälla för din góa hälsning!
  Usch ja, jag har ju så svårt för att bara skriva några få rader, älskar att skriva långa jäkla romaner och min älskade sambo är hyfsat trött på mina sms som jag skickar honom.
  Det tar honom tio minuter att läsa igenom dom och oftast ställer jag minst tre frågor som han måste svara på oxå.., taskig rackare man är:)))
  Han tycker det är nog med att jag trutar konstant.., japp, glad för att prata och minst lika glad för att skriva.., borde jag satsa på författaryrket kanske?:)

  Idag har jag minsann varit ute i solen tre timmar, skottat.., solat.., skottat och solat omvartannat, så skönt!!!
  Hoppas du får en ljuvlig vecka vännen och så ses vi snart igen:)
  Kram kram
  Marianne

  Se.., inte denna gången i heller lyckades jag korta ner min hälsning men jag tränar på det för fullt!!!!!

  SvaraRadera
 2. oj,så flott,nydelige monogram da,noe å rodere det der ja.
  ønsker dere en fin dag.
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 3. Åh, Vilka vackra monogram, den stilen älskar jag! Vad gott det lät med kinamat, hoppas att ni haft en trevlig dag! Många Tisdagskramar Therese

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra monogram! Det tycktes vara en hel del råd och tips i den där boken ;o)
  Vad bra att ni börjar vara återställda från förkylningen. Hoppas maten smakade!

  SvaraRadera
 5. Visst är det vitsigt med de kära gamla godingarna! ;o) Tänk om man hade tid att sitta och brodera monogram. Kinamat är aldrig fel emellanåt! Ha en skön kväll! ♥

  SvaraRadera
 6. Vilken kul och intressant bok! Lycka till med broderierna ;)

  Angående sockorna som du såg hos ovanstående: du vet väl att mönstret finns hos mig? Ifall du lägger in en beställning hos din mor, menar jag :)

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk bok! Om man älskar att sy och brodera, gärna i lite lantlig stil måste den boken vara rena drömmmen. Och tipsen verkar inte gå av för hackor! ;)

  Ha en riktigt fin kväll!
  Kramar Linda

  SvaraRadera
 8. Kikar in o önskar dig en bra onsdag! Kram Therese

  SvaraRadera
 9. Vilken trevlig bok! Förr broderade jag mycket. Nu broderar jag inget alls...
  Kram Mia

  SvaraRadera
 10. jag har också ett exemplar av en märkbok, men den är av lite nyare upplaga än din. min mormor köpte boken till mig en gång i tiden när ett dussin kökshanddukar som mamma vävt skulle märkas :)
  skönt att höra att dottern mår bättre så ni kan njuta lite av ledigheten. kram

  SvaraRadera