torsdag 22 november 2012

HJÄLP !

Administratören för Blogger säger att jag använt mitt lagringsutrymme....och att jag måste köpa mera utrymme för att fortsätta... Är det verkligen så? programmet säger att:
5 GB av Drive (0% använt)
10 GB av Gmail (0% använt)
1 GB av Picasa (99% använt)
Kan jag alltså inte styra in min användning då på t.ex. Gmail...?? Eller betyder detta att det är slutbloggat ifall man inte vill betala?
Louise

14 kommentarer:

 1. Kolla picasa webalbumet dit dina bilder styrs som du lägger på blogger. Kan finnas dubletter. Förminska ALLTID dina bilder innan du lägger in på blogger. Läste just i en blogg att hon klarade sig utan att köpa mera utrymme på nåt sätt. Kollar om jag hittar bloggen ännu.
  Kram Erica

  SvaraRadera
 2. Jag fick också för en tid sen samma örfil av blogger!
  Försökte först med att plocka bort från picasa,
  men jag lyckade på något sätt också ta bort sådana bilder som fanns i bloggen,
  och då blev det bara ett svart "trafikmärke" där bilden var tidigare.
  Och eftersom man inte är en heijare på dessa mojänger så blev det att köpa mera utrymme... och det var surt minsann för jag tycker att bloggandet inte skall få kosta.
  Hoppas innerligt någon kan hjälpa dej.

  Monica  SvaraRadera
 3. Stötte på samma problem för en tid sedan.
  Löste det genom att börja förminska mina bilder i Picasa innan jag sätter in dem på bloggen.
  Hoppas att det löser sig!
  Catarina

  SvaraRadera
 4. Har bloggat från 2007 och aldrig stött på detta problem. Konstigt.Häsningar Carina

  SvaraRadera
 5. Ja, det har med bildstorleken att göra- bilderna måste förminskas först före man lägger upp dem, annars blir det fullt. Dukan prova med att rensa bland inläggen lite (om det finns sådant du kan ta bort)men annars är det nog bara att betala

  SvaraRadera
 6. Men det som jag tycker är konstigt att så många fått samma meddelande nu inom ett dygn.. Jag fick samma meddelande igår och jag bara köpte mera utrymme.. Men det som jag undrar över är att så många fått det meddelandet just nu.. Verkar lurt..
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 7. Här är en till som också fick meddelandet om köp av mera lagringsutrymme igår... fast det går inte att köpa heller, "tekniskt problem" stod det. Vad gör man?

  SvaraRadera
 8. Jag fick också samma meddelande i går men jag avvaktar lite.

  annika

  SvaraRadera
 9. http://unelmiaelamasta11.blogspot.fi/2012/11/hups.html
  Titta in hur hon löst problemet utan att betala en cent

  SvaraRadera
 10. Heippa,

  Kuvat kannattaa pienentää nettikäyttöön niin että pisin sivu on enintään 800px. Tämä onnistuu ihan yksinkertaisella ilmaisella kuvankäsittelyohjelmalla, sen isompia kuvia ei edes kannata blogiin laittaa.

  Mulla on blogissa tuhansia ja tuhansia kuvia ja Picasa näyttää että jotain 2,7% tilasta vain olen käyttänyt.

  Voit ratkaista ongelman ostamalla lisätilaa - ei maksa paljoa, tai luoda uuden Gmail-tilin ja antaa tällä tilillä sille sun uudelle profiilille käyttäjäoikeudet sun blogiin tai yksinkertaisesti meet ja poistat sun kuvia rankalla kädellä sieltä Picasasta, jos kuvat on alkuperäisenä tallella koneella niin muutat pienemmäksi ja korvaat niillä ne liian isot tiedostot - tässä on kova työ tosin!

  Vastaisuuden varalla jatkossa pienennä kuvat! ;)

  SvaraRadera
 11. Jep. Jag fick samma meddelande för en tid sedan. Jag löste problemet så att jag (som Pieni Lintu redan berättat) öppnade en ny mailadress/konto och gav den rätt att "gästblogga" - då kan "den" spara alla bilder... Lite knåpigt var det men nu rockar jag på som förut. :) Lycka till!

  SvaraRadera
 12. Förbannade blogger! jag har inte kommit åt min blogg alls! Den var helt spärrad! Måste byta hela programmet!
  GRRRR!

  Men, fredagskraaam!
  -Pia-

  SvaraRadera
 13. Minäkin olen poistanut kuvia ja jatkossa täytyy myös pienentää niitä :)

  SvaraRadera
 14. Hej på dej! Halkade in här och såg ditt problem. Jag fick samma för snart ett år sen så då var det stopp. Nu har jag ställt in kameran på det allra minsta och då går det att puffa in dom i Picasa i alla fall. Således har jag nu gjort i snart ett år och ännu är det inga problem. Pröva att minska bilderna så kanske du slipper betala Jag gillar inte detta att vi först får blogga gratis och sen vill de ha betalt, känns som lurendrejeri.
  Lycka till med bilderna.

  SvaraRadera