tisdag 1 februari 2011

Lingonsylt


Med risk för att få stämpeln av en bloggerska som bara går mellan spis och dator lägger ja in några bilder på nykokad lingonsylt....
I vår familj är vi storkonsumenter av hemlagad lingonsylt; alla kötträtter, broiler, svampsås m.m. förhöjs av en klick sylt ;) Nuförtiden köper jag ofta alla lingon på marknaden, fryser in dem och tar under vintern fram litet efter hand och kokar sylt.
För säkerhets skulle vill jag ännu nämna att annan sylt kokar jag inte ;)
Louise

13 kommentarer:

 1. det är ju inne att sylta och safta själv, så det finns ingen orsak att ursäkta sig ;)
  jag gör likadant med lingonen (fast vi brukar plocka själv), men numera har sylten ingen åtgång...

  SvaraRadera
 2. Smaskens! Lingonsylt är min absoluta favorit!Jag tycker om att safta och sylta ute på landet men gör inte det ofta då ingen annan i familjen än jag äter sylt eller dricker saft. Det blir allt för mycket jobb bara för en person...

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 3. När sönerna bodde hemma var vi verkligen storkonsumenter av lingonsylt. Mina föräldrar har alltid sett det som en livsgärning att förse oss. Nu är det mest i samband med köttfärs som lilla lingonklicken hamnar på min tallrik.
  Fina bilder som alltid hemma hos Louise! ♥

  SvaraRadera
 4. Gott med lingonsylt. Hos oss blir det inte så ofta att äta... beror kanske på att de finns för det mesta i frysen.
  Härliga bilder!!
  Kram!!

  SvaraRadera
 5. Ja, det passar ju så bra till kött! :)

  SvaraRadera
 6. Gott! Vet du vad, att i detta hus är det BARA jag som äter hemlagad sylt!!! Alla andra SKA ha den köpta... Jag blir helt matt.. Bara socker och konstgjorda ämnen i den...
  Jag däremot är en riktig hamster när det gäller bär, har en liten frys i tvättstugan med nästan bara bär:) Hallon i frukostfilet... Mmmm Jag längtar till frukost bara jag tänker på det:)
  Ha det gott! Kram Cilla

  SvaraRadera
 7. Det är så gott med hemgjord sylt. Jag är bortskämd med att mamma kommer med några burkar som hon kokat under hösten. Jag äter lingonsylt mest till havregrynsgröt och barnen vill gärna ha till köttbullar.
  Njuta av er goda sylt!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 8. Åh, man blir ju fet av att läsa din blogg! Sugen av allt du visar - och vips till skåpet för att hitta något att äta!

  Duktiga du! Jag har aldrig syltat eller saftat, knappt lagat mat!

  Ha det så bra!!!

  SvaraRadera
 9. Samma här, det skall finnas lingonsylt hemma. Köttbullar utan lingonsylt är ju nästan oanständigt ;)

  Häls. Monica

  SvaraRadera
 10. Lingonsylt passar till mycket! Både maträtter och desserter!

  Kram Gugi

  SvaraRadera
 11. hemlagad lingonsylt är ju såå mycket godare än köpt! jag har varit bortskämd med att min syster och man förser oss med en stor glasburk med egen tillverkad lingonsylt på hösten. den kommer med uppmaningen; 'vill ni ha mera hämtar ni burken tillbaka', så de e ju ganska lyxigt!
  susanne

  SvaraRadera
 12. Lingonsylt är den bästa sylt som finns! Så användbar!
  Raggmunk med fläsk och lingonsylt är bara SÅÅÅÅÅ GOOOOTT!!
  Ha en härlig torsdag!

  SvaraRadera
 13. Va roligt, att nån gillar lingonsylt även nuförtiden. Den är jättegod på fattiga riddare tillsammans med vispgrädde.
  Allra bästa lingonsylten, klarröd och fin blir den, kokt på nätt och jämt mogna lingon, som har mycket pektin i sig. Den håller i kylskåp i flera år. Den behöver inte frysas.

  SvaraRadera