söndag 18 oktober 2009

Köksfönstret

Igår var vädret fint och då passade vi på att åka till stugan för att stänga för vintern. Egentligen skulle vi ha kunnat stänga för länge sedan för vi har inte varit där på länge...länge...
Det är många i Bloglandia som har känt vemod över att stänga stugan för vintern - men se inte jag! Huu vad det var ruggigt där! Nej ska man vistas på stugan en årstid som denna skall där finnas fulla bekvämligheter... det tycker jag.

Då jag plockade ihop de sista sakerna, som jag skulle ta hem kunde jag inte låta bli att ta med också ett par zinklyktor. De har börjat bli litet rostiga av regnet... Jag gick också en tur upp i skogen, plockade litet blåbärsris för eventuella behov, litet snygg mossa och så passade jag på att riva upp en liten granplanta.

Idag när det duggar och är litet småtrist väder har jag därför piffat till köksfönstret litet. Granplantan hade jag tänkt lägga i en glasburk och stå men så planterade jag den i en kruka istället. Här hemma tyckte dom nog att det blev lite antydan till jul ♥ men det bjuder jag på ☺.


Zinklyktorna ställde jag också i vrån, de passar så fint ihop med mina zinkhjärtan, som jag hängt upp i gardinen.


Lökarna som jag placerade på litet mossa är hyacintlökar. De borde ju antingen planteras eller placeras mörkt, men jag tycker dom är fina så här också. Det lilla rivjärnet (ungefär två tändsticksaskar långt) och kakformen som jag placerade en knippe ljus i, har jag köpt på loppis för 60 c !

Den gamla pepparkaksformen, som jag fått av mamma ♥, är ganska behändig tycker jag. Med en och samma form kan man få ut sex olika modeller. Mmmm väntar på doften av nybakta pepparkakor...

Ha det skönt allesammans och tack för alla kommentarer och e-mail. Nu ska jag njuta av en kopp kardemummakaffe och nya inlägg hos mina bloggvänner.

Louise

25 kommentarer:

  1. Åh såna där små granbebisar är så fina att ha inne! Men jag är så allergisk- får andnöd så jag kan liksom inte ta in dem. Synd. Kanske jag skulle kunna lura med mannen till skogen så får han sno åt sig en liten rackare. Den skulle ju kunna få stå ute. Hmm så får det nog bli!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Ojoj så vackra bilder! jag gillar speciellt de där två lyktorna!! Och vilken finurlig pepparkaksform! Något liknande har jag aldrig tidigare sett!

    SvaraRadera
  3. Kauniita kuvia, ja runsaasti! Olipa kiva katsella niitä näin iltapäivän ratoksi.

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    SvaraRadera
  4. Ihanat kuvat, jo häivähdys joulua.. Mukavaa viikkoa!

    SvaraRadera
  5. Åååå så mysig du har gjort det, kommer i julstemning av dina bilder, måste vel plokka fram lite greier her også. har sekert sagt det för, men din blogg er jätteherligt.
    kram bella

    SvaraRadera
  6. sååå nydelig du har gjort i ditt vindu,her var mye skjønt å hvile øynene på,du ga meg noen ideer nå.flotte bilder..
    ha en nydelig søndag vennen.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  7. Väldigt mysigt..Man märker att fler o fler längtar lite efter julmys;) Ha en fortsatt go kväll..Kram från Fare

    SvaraRadera
  8. så himla fint allt ser ut. tufft att du vågar ta in en gran redan :)

    SvaraRadera
  9. Åh, vad myysigt du har gjort!
    Jag har pyntat med granris och några smågranar ute... men det känns lite galet ändå, smyga omkring med granar... grannarna tror väl att jag blivit galen, haha!

    Ps. Jag har gjort ett tillägg till inlägget, ang mina bilder :)

    Ha d gott!
    Kram Hanna

    SvaraRadera
  10. Åh, vad fint du har pysslat! Det blev jättefint i fönstret. Vilken fiffig pepparkaksform, en sådan har jag aldrig sett.

    Hoppas att du får en skön vecka!

    Kram Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  11. Nuuu funkar min julblogg igen! Jippie!

    Kram Mia

    SvaraRadera
  12. Så fina bilder, fick julkänsla och det var mysigt. Älskar mossa och allt grönt till jul, längtar efter hyazinter mmm vita ska de va oxå.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  13. Åh, Så fint du har gjort...Ser jättemysigt ut! Jag blir väldigt "sugen" på att göra likadant! Verkligen inspirerande bilder! Kram Therese

    SvaraRadera
  14. Mycket inspirerande, javisst! Tror jag måste ta mig en tur till skogen - men där hittar jag väl inte lika fina lyktor som dina.....

    SvaraRadera
  15. Hej Louise!
    åh vad många fina bilder du bjuder oss på:)

    Ha en jättebra vecka!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  16. Hej Louise!

    Det är ju en smaksak om man vill ha det eller inte. Jag tycker om länklistor, dels kan man ju se vilka bloggar andra besöker och på så sätt hitta nya, dels så ser jag snabbt om det kommit nya inlägg. Det ska ju i och för sig bloggerfunktionen också hjälpa till med men det har jag inte testat än. Om man vill göra en blogglista går man in i layout, väljer gadget och därefter skapa blogglista. I blogglistan klistrar man sedan in länken till bloggen. Det är inte alls svårt att göra men det tar ju lite tid förstås.. som allt annat!
    Hoppas att det var ok att jag lade till dig hos mig!

    Kram Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  17. Tack snälla du!!!!

    Och fina bilder visar du!!!

    Ha det så gott!

    E-K/noll54

    SvaraRadera
  18. Jättefina bilder! Och takk för ditt trevliga besök hos mig. Jag kommer snart tillbaka! :)

    SvaraRadera
  19. Tack för titten hos mej! Vad kul att jag fick hitta till din fina blogg- här trivs jag!
    Så mysigt i ditt kök. Tur att du tog hem dom fina zinklyktorna. O visst kan man smyga in liite julstämning snart, det tycker då jag;-)
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  20. oj va mysigt det ser ut! Jag har också tänkt att plantera en liten gran till kruka. Hoppas att din plantering lyckas och den inte torkas.
    (jag pratar lite bättre svenska än skriver)no man får skratta när man läser mina kommentar...

    SvaraRadera
  21. Hej och tack för dina kommentarer. Jag försöker plocka fram mitt allra bästa tålamod med fotogarferingen jo :)

    Vilken fin form zinklyktorna har, smala och höga. Visst är det roligt att hitta grejer som bara kostar några tiotals cent - som gratis! :P

    Trevlig fortsättning också för dig!
    /Hanna

    SvaraRadera
  22. Det är nog allt lite julstämning över ditt inlägg ;O) Men det är bara mysigt! 10 veckor kvar så man ska börja i tid så man hinner njuta ordentligt. Härliga bilder!

    SvaraRadera
  23. Kikar in och Tackar för titten...Hoppas att du haft en bra dag! Kram Therese

    SvaraRadera
  24. Kul att titta runt i din trevliga blogg! Blev inspirerad att ta itu med min halvfärdiga inredningsklippbok, har hållit på i flera år men inte lyckats sammanställa en färdig ens än :-)

    SvaraRadera