måndag 12 september 2011

Orkidé och awardIgår härligt solsken - idag trist ösregn....

Semledegen jäser och under tiden passar jag på att göra ett inlägg. Till min födelsedag i juni fick jag en stor härlig orkidé...gissa om jag klarade av att hålla den blommande mer än några ynkliga veckor....noup....

En dag när jag kom hem, för inte så länge sedan, fanns en låda trumpetsvamp och denna orkidé på trappan. Söta svärföräldrarna hade tänkt göra en liten visit men kammat noll, ingen hemma.... Nu har jag tänkt följa det råd jag läst på nån blogg dvs att man ska hälla iskallt vatten i ytterkrukan och efter ca en vecka igen fylla på med nytt fräsch kallt vatten. Inget doppande en gång i veckan alltså eller sparsamt vattnande... Vi ska se hur det går. Skall hålla er uppdaterade på orkidéfronten ;)


Har fått en award av Lotta med bloggen Hemma hos Ingeborg. Hon skriver att jag har en inspirerande blogg och det är ju roligt att höra att nån ibland kan finna mitt bloggande intressant. TACK! Till awarden hör att länka till den man fått den av och svara på några frågor. Well well, här kommer frågorna och svaren:


1. Varför började du blogga?
Av misstag halkade jag in i blogginredningsvärlden för ca 2 år sedan och på den vägen är det.

2. Vilka bloggar följer du?

Personliga bloggar som ger mig inspiration, välbehag eller ett småleende på läpparna.

3.Favoritfärger?

Vitt, brunt och svart.

4.Favoritfilm?

Jag är en hopplös filmmänniska....kommer inte ihåg skådisar, namn på filmer osv...tyvärr.

5.Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?

Det finns många på listan...Italien är en favorit för språkets skull (fastän jag inte kan italienska men det låter så härligt...nå ok...också för vinets och matens skull).Så ska man ge awarden vidare....jag vill ge den till alla mina finlandssvenska bloggvänner som inte har fått den och som har färre än 100 följare.

Ha en fin tisdagskväll varän ni är!

Louise

5 kommentarer:

 1. Grattis till awarden.
  Kram
  HAnna

  SvaraRadera
 2. Så fina svärföräldrar du har! Grattis till awarden! Jag gillar också Italien för språket!
  Ha en riktigt skön vecka! ♥

  SvaraRadera
 3. Vad fin orkidé! Fick en sån för något år sen men den klarade nog inte sig länge..

  SvaraRadera
 4. grattis!
  orkideerna slutar blomma alltför tidigt hos folk mest för att de 'översköts'. man behöver inte vattna dem klockan tre på lördagseftermiddagen genom att blötlägga exakt femton minuter =)
  det är helt fast i platsen de är placerade på, solig, skuggigare, värmebatteri, ingen värmekälla...
  bästa är att se på luftrötterna, som ska få skrumpna lite ihop och bli vita i färgen innan man vattnar igen. OCH GÖDSEL... det tycks många glömma bort, alla blommor behöver tilläggsnäring då de blommar, vi blommar inte heller på endast vatten =)
  annars är orkideen en epifyt, alltså den klarar sig utmärkt i magra förhållanden...
  egentligen ska den behandlas lite vårdslöst, då trivs den bäst...
  lycka till

  susanne

  SvaraRadera
 5. Hoppas att du har bättre lycka den här gången med orkideén. Du får berätta sen om de nya skötselråden gjorde susen :0)Jag lyckas nämligen inte alls med orkideér.
  Grattis till awarden!
  Kram Kicki

  SvaraRadera