söndag 31 juli 2011

Mysfaktor sökes!


Det förlängda veckoslutet tillbringat på stugan är över. Ni som följt min blogg en längre tid vet att stugan på landet inte har den höga mysfaktor vi skulle önska oss... men naturen och omgivningen, lugnet och ron, havet...gör att vi trivs.
Renovering är inte inplanerad nu men kanske man borde försöka mysa till det med små medel...

Köket är rätt opraktiskt och tja de gula skåpen och ljusgula kaklen talar väl sitt tydliga språk ;) Vedspisen använder vi inte, således blev det nu ett ställe att placera diverse grejer på. Första bilden så som hörnet såg ut när vi kom till stugan, den senare bilden efter att vi åkte därifrån. En zinkbalja för brännbart material och litet smått och gott gör hörnet bättre - om än inte bra.

Jag har förresten börjat tycka att rött inte bara är en julfärg utan också en sommarfärg. Vad tycker ni?
Imorgon vänder vi blad i almanackan igen, augusti är här!
Ha en skön vecka!
Louise

11 kommentarer:

 1. Ja, ibland har man sådana ställen som man aldrig får till...
  Jag för min del, skulle inte ha någon duk på. Det ser "renare" ut, utan. ;) Inte för att den är röd, det kan man visst ha utan att det är jul ;)
  Varför inte veden i zinktunnan? (Den kanske är uppeldad ;)? ) Eller några tidningar.

  Några små tips... ;)

  Mvh Maria - Wikers liv

  SvaraRadera
 2. Sommartid är man ju ute mycket i alla fall, men visst vill man ha lite mysigt inne också. Synd att ni inte använder den fina vedspisen.
  Vitt och rött är alltid snyggt tycker jag. Jag håller ändå med ovanstående skribent om att jag skulle ta bort duken :)
  Ha en fin vecka! Kram Kicki

  SvaraRadera
 3. Meijän ekassa omassa rivarissa oli justiisa tommottiset kaapistot...Nostalgiaa kumpuaa mieleen :)

  SvaraRadera
 4. Du tar målburken fram en regnig dag och så målar du... Har förstått att det går att måla kakel oxå... Nya handtag och köket är som nytt !
  Men sant är nog naturen utanför som är det viktigaste ! För i skären är man ju ute för det mesta!
  Ha det bra!
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte precis som Sanne; det är ju lätt att måla över det gula om du inte gillar retro. Man behöver inte köpa nya skåp eller kakla om, det går ju bra att måla dem också.

  Njut av solskenet och börja pyssla när det är dåligt väder...

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 6. Skruva loss skåpdörrarna och lådfronterna och spraymaåla dem med Biltemas eller Hongkongs sprayfärg för bilar, så är den saken fixad. De gula kaklen kan gömmas under självhäftande plast i önskad färg.Det finns på Bauhaus och de flesta byggvaruhus. Om ni vill ha ett snabbix alltså , så är detta en snabb lösning! :)

  SvaraRadera
 7. Det krävs mycket energi och framför allt tid att fixa till det. Själv har jag använt enhetliga textilier. Men jag tycker damerna ovan kommer med fina idéer! Borde jag anamma på det gul/mossgröna köksskåpet vid sommarstugan.
  Bra början på augusti! ♥

  SvaraRadera
 8. Gult och soligt! Antingen skulle jag fräscha upp det gula med vita detaljer och t.ex. zink, eller så skulle jag som många föreslagit måla över det gula! Det finns också kakelmålfärg som borde hålla bra på en yta i köket som inte blir så våt så ofta.

  Vad gäller rött tycker jag också det är en färg som hör ihop med sommaren, åtminstone med augusti!

  SvaraRadera
 9. Tänk vad små medel kan göra ett trist hörn mysigt! Rödvitt passar bra till sommaren tycker jag. Minns att jag i min första studielya hade knallröda köksskåp, men jag vande nog mej med dem också efter en tid ;O)

  SvaraRadera
 10. Punainen on ehdottomasti myös kesäväri, tykkään :)

  Iloista elokuun ensimmäistä!

  SvaraRadera
 11. Tack för din ärliga och fina kommentar hos mig. Jag lovar att det kommer både foton och ny header när jag hinner fota lite murrigare toner inför hösten. Jag blir lätt lite carrid away när jag lär mig ngt nytt.... Roligt att få feedback och önskemål om stilen!

  SvaraRadera