onsdag 6 januari 2010

Utmaning

Jag vill genast börja med att tacka för alla kommentarer jag fått! Det är så roligt med kommentarer av er läsare och ni ska veta att jag läser varenda en - grundligt ☺ ! Jag försöker också göra svarsvisiter hos de av er som har en blogg!

Trettondag - kölden knäpper utomhus, brasan sprakar och granen liksom adventsstjärnorna lyser ( skall se hur länge allt står kvar innan det blir "julstädning").

Jag har fått en utmaning av bloggaren Camilla, med bloggen Mitt smultronställe. Jag är ombedd att visa hur och var jag förvarar vårt te och kaffe...Huuujedamig, tänkte jag...men antar förstås utmaningen. Så mina vänner, nu är det dags att show you the reality ☺! Detta är ju någonting jag inte annars skulle visa upp, vilket ni kommer att märka ☺

Ja burkarna är alltså inga tjusiga, snofsiga saker (en snygg telåda har dock legat en tid på min kanske-ska-skaffa-lista) som får stå framme utan de är alla undanstuvade i en låda.

Så börjar vi med kaffeburken, kaffe den för mig ädlare drycken av de två! Ful Tupperwareburk, som dock är väldigt ändamålsenlig och håller aromerna i skick (märker ni att jag försöker säga något slugt till mitt försvar...). Karln i huset kan inte förstå varför man skulle behöva byta ut denna.... så...ja hittills har jag ju hört på honom..??

Jag är också en stor vän av smaksatta kaffen! Ah, jag kokar ofta kardemummakaffe och njuter av en kopp efter jobbet. Det doftar ju också så ljuvligt att man kan tro att en doft av nybakt bulle svävar över köket. Dessa olika smaksatta kaffen förvarar jag i helt vanliga glasburkar...
Så till den andra drycken te. Hos oss är jag ensam om att dricka te. Jag gillar mest grönt te och oftast nöjer jag mig med en påse som jag hastigt doppar i vattnet, ja jag vet jag vet...teälskare tycker väl att detta är barbariskt... Men om jag har någon vän, som kommer på besök för en testund, så brukar jag brygga löste. I dessa IKEA-burkar finns ett gott lime-citronte, samt ett ingefärste. Riktigt gott ibland.
Det var dagens stora nyhet! Och imorgon väntar jobbet ☺
Ha det gott i vintervädret!
Louise

13 kommentarer:

  1. Meillä on samanlainen tupperi :-)

    SvaraRadera
  2. hei på deg vennen.
    ja tupperware er jo praktisk da,du trenger ikke undskylde deg for den,det er mange som bruker disse til kaffe..
    å te burkene dine er skjønne,
    ønsker deg en herlig kveld inne i varmen.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  3. Det här var en kul utmaning, alla förvarar så olika. Din kaffeburk ser bra ut, och kardemummakaffe det är gott. Här dricks det mest thé, snart dags för lite nu.
    Ha en fin kväll
    Kramar
    AnnaMaria
    Ps, jättesnygg header

    SvaraRadera
  4. Smaksatt kaffe är gott att byta om med. Just nu har jag både chokladkaffe och vaniljkaffe i skåpet.
    Nej jag jobbar inte som lärare.Jag jobbar som eftisledare och tar alltså hand om eftermiddagspasset :)
    Lycka till i morgon. Kram Kicki

    SvaraRadera
  5. Hejsan. Har varit sååå usel på sistone med att kommentera inne hos er vänner. Men men.... så fin den vita concorden var... Har haft en sån jag med men den har säkert farit på kirppis... Borde kanske skaffa ny. Lime-citruste låter gott. Har inte sett sådana. Spnnande att se fotona från ert hem. Älskar dessa hemma hos bilder. I morgon jobb här oxå. Fredagar är jag ledig så då skall jag mysa för mej själv. Oftast blir det loppis ( Akseli i Esbo-har du varit där? ) eller Ikea helt ENSAM. Hoppas du har en skön kväll.
    Kram, Lotta

    SvaraRadera
  6. Skojig utmaning, har sett den hos fler av er bloggvänner nu!!:-)

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  7. JA du, då var det med lamskärmarna klara hos mig, vad tror du det blev köpe eller egna. Egna så klart. Har ni det liak kallt som vi .23 grader. Suck och de varnar för ändå kallare i natt. Kram

    SvaraRadera
  8. Hej..Ja jag har fått den oxå och visar mina med idag..Kram i vinter kylan.S

    SvaraRadera
  9. Vi har samma Tupperware i brunt på sommarstugan. Inte snygg, men bra...
    Har du provat på att göra kaffe med kanel?

    SvaraRadera
  10. Gomorron! Jamen, det var ju fin förvaring! Har också varit på jakt efter en bra kaffeburk tills jag hittade en på Pentik, som jag gillar jättemycket. Vilka fina bilder du visar från erat hem, det ser så vackert och genomtänkt ut =)
    Ha en fortsatt bra dag, här är det kallt, hela -32,4, brr...men jag eldar!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Ja nu knäpper det nog i knutarna, hade -29 imorse!! Men som sagt mysigt med brasa och sockar på fötterna :O) Och julen har vi kvar också i vårt hus. Men i helgen åker nog granen...
    Kram Mia

    SvaraRadera
  12. Tää olikin kiva haaste :) Mukavaa loppuviikkoa toivotteln myös :)

    SvaraRadera