lördag 9 januari 2010

Ljusslingor - jul eller inte ?

Lördag...och snart skall det äntligen bli middag hos den här familjen. Det blir köttgryta, som så många andra vinterveckoslut. På veckoslutet finns det oftast tid för långkok och grytor blir ju bara bättre ju längre de får puttra på spisen.
Som jag skrivit i tidigare inlägg så har jag alltså inte städat undan julen - inte plockat bort en endaste grej. Jag har bestämt mig för att vi ska hålla på den gamla traditionen i år, med Tjugondag Knut. Då skall julen städas ut och då får godisarna plockas bort från pepparkakshuset (något annat av pepparkakshuset tror jag inte att står så högt i kurs ☺).
Men hör ni, ett dilemma har jag och därför skall jag nu fråga er läsare hur ni gör. Stjärnan, som ni ser här under kommer givetvis att plockas ner i onsdag liksom de andra adventsstjärnorna men jag kan inte bestämma mig för hur jag ska göra med ljusslingorna... Är ljusslingor = jul eller inte?

Stora stjärnan packas snart ner...
...men hur ska jag göra med "diamantslingan"...
...och snöbollsslingan...?
Så det var lördagsnytt! Nu säger jag: "Skål mina vänner", för nu fick jag ett glas rött framför mig. Det blir att njuta av Tommasis Ripasso Valpolicella. So long!
Louise

27 kommentarer:

  1. Hej Louise! Tack för kommentaren hos mig. Jag log lite när jag läste ditt inlägg för det var lite som min egen lördag ;-) Vi har haft älggryta idag som kokat läääääänge ihop med lite rotsaker, några trattkantareller och lite lingon i såsen. Smaskens! Det är verkligen helgmat, jag älskar långkok på vintern!

    Jag har faktiskt också uppe mina pappstjärnor än! De får nog kanske sitta 1-2 v till... de lyser upp så fint. Och ljusslingan flyttade jag till min dotters rum så den har hon som "nattlampa". Jag tycker nog inte ljusslingor är jättemycket jul utan de funkar nog nästan året runt! :-)

    Ha det så bra och mys i vintervädret!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker personligen att julslingor inte är jul- Jag har behållt mina, här tar jag det lugnt måste bli frisk, ses snart. Kram

    SvaraRadera
  3. Jag tycker inte alls att du ska plocka bort slingorna, dom är mer vinterprydnad än julprydnad enligt mitt tycke. Och såhär års behöver vi ju allt ljus vi kan få!
    Bara vackert tycker jag!
    Ha en mysig lördagskväll!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  4. Hej Louise!
    Tack för att du kikade in hos mig så jag kunde hitta till din fina blogg!

    Fint hem & hus du har! Vad kul att få följa med på lite rundvandring i huset.
    Tittar gärna in hit igen och nu har du en följare till dessutom :)

    Jag var tidigare med att packa ner mina julsaker i år än vad jag brukar vara.

    Ljusslingor är lite som utebelysnig för mig, den packar jag ner den siste januari, så snöbollarna skulle jag packa ner då men behålla de fina diamanterna framme :)

    Kramar Linda

    SvaraRadera
  5. Hej..Julsaker är borta men inte Granen eller Ljusstakar i fönstret..Nej jag tycker inte det är juligt med slingor bara mysigt..Njut på du..Kram S

    SvaraRadera
  6. hei.
    jeg har lysslynger hele året,syntes de ikke er spesielt jul,så følg ditt hjerte å gjør som du syntes,
    deilig med gryte mat nå.
    kos dere masse.
    varm klem fra sylvia

    SvaraRadera
  7. Idag åkte julgranen + alla julsaker ut hos oss! Men ljusslingorna och ljusstakarna får stå kvar, det behövs fortfarande mycket ljus och dom kan vara kvar hela vintern.

    SvaraRadera
  8. Ljusslingor kan vara framme hela året. Absolut!

    :)
    Emma

    SvaraRadera
  9. Du kan väl ha kvar ljusslingorna ett tag eftersom det lyser upp lite och ger en mysig stämning! Men jag kan förstå att du "förknippar" det med julen....Ha en skön söndag! Kram Therese

    SvaraRadera
  10. Vi har behållit alla våra ljusslingor för ett tag framöver, eftersom vi tycker de är "vinter" i stället för enbart "jul". Dessutom är de ju så fina!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  11. Vår jul åkte ut igår, men julljusen får hänga kvar tills tjugondaknut. Ljusslingorna kanske ännu längre :O) Dom är ju så mysiga och vita sådana är ju inte så juliga, mer vintriga!
    Skön söndag! Kram Mia

    SvaraRadera
  12. Hej! Tro det eller ej, men jag håller faktiskt på att städa ut julen! Det är nog första gången det har hänt att jag gjort det före Tjugondagknut...Tycker gott du kan ha kvar ljusslingorna, det lyser så mysigt nu när det är vinter =)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  13. Timantit ja pallot voivat olla mielestäni vielä piiiiitkään.. Eivät ole liian jouluisia ollenkaan :) Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

    SvaraRadera
  14. Jag hade menat städa bort julen nu i helgen, men hoppsan! Nu är det söndag kväll redan! Jag tycker inte ljusslingor är = jul, utan att man kan ha fram dem hela tiden, t.o.m. på sommaren! Fast det finns ju juliga ljusslingor också, och ljusslingorna utomhus kommer vi nog att ta ner.

    Hoppas du får en bra vecka!

    SvaraRadera
  15. låt du ljusslingorna hänga med ett tag till. lite extra ljus behöver vi allt än, trots att det redan märks bra att dagarna blivit längre. underbart!
    här åkte det sista av julen ut igår. fräscht, skulle man kanske kunna tro, men i stället ser vardagsrummet ut som ett katastrofområde nu när vi plockat vitrinskåpet i tusen delar och skvätt målfärg runt oss ;)

    SvaraRadera
  16. Det vinet tror jag var gott. Jag har kvar flera slingor, hela vintern. Det är jättefint och ser inte ett dugg juligt ut när alla julsaker är bortplockade.
    Ha en fin vecka
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  17. Här åkte det sista av julen ut i går. Men en ljusslinga runt spegeln har jag kvar och den tror jag får vara där ett bra tag ännu. Ljusslingor är inte bara jul, de får fungera som mysbelysning också.
    Ha en bra vecka. Kram Kicki

    SvaraRadera
  18. Håller med alla här före mig:) jusslingor är inte så juliga utan snarare vintriga, så här får de nog vara kvar så länge mörkret råder:)

    SvaraRadera
  19. Visst skall du ha kvar dina ljusslingor. De är ju så mysiga att ha lite här och där så länge det är mörkt om kvällarna.

    SvaraRadera
  20. Hej, Låt slingorna vara kvar. Det blir du glad av i vintermörkret.

    Tack för att jag fick titta in på din fina blogg!

    SvaraRadera
  21. Halloj Louise!

    Jag tycker absolut att du ska ha kvar dina slingor. Det har jag och jag tycker att de skapar fin stämning utan att kännas juligt!

    Vad roligt att du vill delta i min utlottning. 2 lotter ligger i potten för din del! Lycka till!

    Hoppas att du får en fin vecka!
    Kramar Anna-Lena

    SvaraRadera
  22. Hej!
    Du var då aktiv, tack för tipset om att kolla in här hos dig! Jag har ingen åsikt om ljusslingor men ljus får brinna året om...

    SvaraRadera
  23. Hej Louise!
    Här har julsakerna packats ner redan o granen åkt ut:)

    Jag tycker absolut att du kan ha kvar ljusslingorna, de känns inte sådär jättejuliga..

    Mmm det där rödvinet ni drack är så gott!

    Ha en trevlig kommande vecka,

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  24. Hej, ja lite vedmodigt är det att plocka bort julen. har inte så juligt hos mig men gillar stjärnor och mycket ljus. jag har slingor året runt och iår kommer mina vita papp stjärnor få hänga hela vintern jag tycker de lyser så fint i mina fönster.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  25. Vi brukar oxå ha kvar julen till tjugondagen, men i år blev det lite tidigare... plockade bort allt utom slingorna i lördags.
    Ett par slingor ute i trädgården har jag året om, och resten tänkte jag ha kvar tills det blir ljusare :)

    Ha d gott!
    Kram Hanna

    SvaraRadera
  26. Tjingeling i vinteryran:)
    Hoppas du haft en skön helg och tack för din góa kommentar hos mig!!!
    Nu är det måndag, ny vecka och nya tag:)
    Ha en underbar dag och så skickar jag med en massa värmande kramar....
    Marianne

    SvaraRadera