torsdag 21 januari 2010

Jag - en samlare

Dagarna går så fort...Nu när jag har återgått till jobbet efter jul- och nyårsledigheter är det så mycket man ska hinna med...ändå vill jag sätta in nya inlägg så ofta jag kan - ingen bloggtorka här inte!
Jag har egentligen under hela min livstid varit en samlare, det började med bilder från tändsticksaskar, bokserier som t.ex. Kulla Gulla och Vi fem, svart porslin (då jag flyttade till Vasa för att studera), gult porslin, porslinskaffekannor, Festivo ljusstakar, Mari-skålar, kryddburkar...ja listan kunde göras lång. Vissa samlingar har jag kvar och vissa har jag gjort mig av med.

Idag skall jag visa ett litet samlingsobjekt, som inte alls är värdefullt - nämligen - tvålar. Jag har inte samlat länge och jag köper inte tvålar, men jag tycker det är ganska trevligt med min lilla tvålhög, som finns förvarad på toaletten. Tidigare var det ofta så att man kunde få en liten tvål till sin samling då man övernattade på hotell. Mannen tyckte det kändes pinsamt att jag tog hem den lilla hotellreklamtvålen istället för att använda den under hotellvistelsen - men vadå... det var ju inte av snålhet utan av samlarintresse :O) Numera finns det på många hotell ofta en duschtvålsflaska fastskruvad i väggen och den lär jag nog ska lämna ifred...några stora Dove-flaskor vill jag inte ha i samlingen :O)!
I övrigt tycker jag det är härligt att så många vill vara med i min lilla utlottning! Ännu finns det tid för den som önskar vara med. På söndag avslutas tävlingen och på måndag blir det att slå på trumvirveln och tuta ut vem som vann!
Ha ett gott slut på veckan mina vänner ♥
Louise

23 kommentarer:

  1. Vilken fin samling du har! :)
    Jag samlar på kronor. Eller ska vi säga, de ramlar över mig sådär bara ;)

    SvaraRadera
  2. Det finns allt någon hotell-tvål här också, små runda kan fort åka med mig hem. Tvålen ingår i priset, eller hur..Du hade en fin samling i korgen, det var en fin korg också. Ser en gullig Tilda med badrock också.
    Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Hej därborta! Jag har också varit en tvålsamlare som barn och när jag växte upp...tog alltid med mig den ena lilla LUX tvålen från tågkupén för det fanns ju fler ;) Förra året hade maken med sig en tvål från hotellet i Nice och den har jag inte använt ännu, så vem vet, jag kanske börjar om?
    Vilken underbar korg du har till tvålarna!
    Ha det gott!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Ja, man har verkligen hunnit samla på de mest varierande ting under årens lopp... Idolbilder, vykort, mjukisdjur, plåtburkar, porslin, kylskåpsmagneter... Just tvålar har jag också på sistone fastnat för, och måste erkänna att jag har en liten samling med hotelltvålar i min ägo också... Den senaste i samlingen fick följa med hem från Haparanda stadshotell i december, där fanns det som tur var både riktiga små tvålar (vid handfatet) och fastskruvad tvålflaska (i duschen). :) Dessutom tycker jag det är kul att köpa med mig fina tvålar hem när jag reser någonstans, roligt att ta fram som minne från resan sen när man väl är hemma! Så fina tvålar du har, och korgen du har dem i är jättefin den också! :)

    SvaraRadera
  5. PS. Jag länkade till din blogg från min sida - hoppas det är OK! :)

    SvaraRadera
  6. Här har du en samlare till, tvålar tändsticksaskar mm. Listan kan göras lång och lika svårt att hejda mig. Borde göra mig av med en hel del, fast det är ju svårt. Kram

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. Hienon kokoelman olet kerännyt. Ihan kiva keräilykohde muiden joukossa.

    Mukavaa loppuviikkoa!!

    SvaraRadera
  9. såå flott en såpe samling du har,å den vakre kurven de ligger i,vakkert,å tilda er med,så skjønt det er.
    ønsker deg en nydelig kveld,
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  10. Vilken mysig samling du har.Fin korg med lite smått och gott.Pricken över i en söt Tilda är oxå med Härligt.Ha en skön kväll Varmkram Rita ♥

    SvaraRadera
  11. Jag har också tidigare varit tvålsamlare, du kan få min gamla samling;) Saknade dig på provningen idag..
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  12. Samanlainen kerääjä täälläkin, Festivoja keräsin hetken aikaa minä myös. Saippuatkin on oiva keräyskohde!

    SvaraRadera
  13. Det var inte utan att jag kände igen mig i ditt samlande av tvålar och mannens genans ;)
    Undras vad den samlingen är nu...

    Kram Mimmi


    pssst hoppas det är okej att jag länkar dig!

    SvaraRadera
  14. Jag kan nog också erkänna att man kan hitta en hel del härliga tvålar hemma hos oss med...
    Ha ett trevligt veckoslut, Louise!

    SvaraRadera
  15. Jag har också samlat på allt möjligt under åren, en bunt brevpapper hittade vi häromkvällen som storasyster glatt tog hand om :O)
    Mysiga tvålar i din samling. De doftar säkert gott också.
    Skön helg! Kram Mia

    SvaraRadera
  16. I love seeing what people collect. These little soaps are wonderful. I'd love to see more of your collections too.
    Blessings,
    Marcia

    SvaraRadera
  17. Suloinen saippuakokoelma! Ja varmaan ihanat tuoksut :) Itsekkin tunnustaudun keräilijäluonteeksi. Tällä hetkellä meille tuntuu muuttavan lasisia kermanekkoja kohtuullisen usein :)

    SvaraRadera
  18. den samlingen doftar säkert ljuvligt! jag är också en samlare, har alltid varit och kommer förmodligen alltid att bli. jag försöker jobba bort det, men det går inte ;)

    SvaraRadera
  19. Du har en Kreativ Award att hämta på min blogg (och en liten utmaning om du känner för det). Tack för en fin blogg.

    SvaraRadera
  20. Härligt med så många fina tvålar!

    SvaraRadera
  21. Har du själv sytt Tilda? Jag har tänkt att det skulle vara skoj,men...det blir liksom inte av ... ;)
    Skönt veckoslut!
    Kram, Sanna

    SvaraRadera
  22. Det bor en liten samlare i var och en av oss... Oj vad jag kände igen mig! Jag började min karriär med, hör och häpna, plastpåsar... De skulle vara lite annorlunda än vad man kunde få i butikerna i den lilla hemstaden. Har man varit riktigt klok...?

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  23. Gillar din tvålsamling. Ha en jättemysig helg
    Kram Agneta

    SvaraRadera