lördag 26 september 2009

Likörframställning ♥I början av augusti fick vi en hel del körsbär av svärföräldrarna. Eftersom vi också fick färdigkokad (lyx)köksbärssylt så gällde det att fundera ut någon annan användning för de goda bären. En hel del blev det att lägga i munnen direkt men resten hällde jag ner i en plastdunk..tillsammans med socker och sprit. Nu har det stått en och en halv månad i mörker och så har jag vänt och svängt på dunken emellanåt.
Idag var det dags för att tappa upp det på flaska. Det mesta hällde jag i gamla vinflaskor, som jag placerade in i ett mörkt skrymsle i källaren men en del hällde jag upp i en liten kristallkaraff. Efter det blev det ju att placera om lite grejer så att karaffen passade in någonstans.
Nu är det bara att provsmaka ikväll! Skål!


Louise

11 kommentarer:

 1. mmm gott med egengjord likör!!
  Smakar säkert gott!!

  Hoppas helgen börjat bra!!
  Kram kram.

  SvaraRadera
 2. Har du exakta mått? Jag har en del köksbär i frysen och det vore kul att testa!

  SvaraRadera
 3. Men attans vad gott! Själv så älskar jag också jordgubbslikör... hmmm jag har faktisk frysta bär, så kanske jag testar =)

  Kram Anita

  SvaraRadera
 4. Skål! Låter väldigt gott! (Ni satte väl inte ut resterna på komposten så att nån fyrfotad blev yr i mössan hihi).
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 5. Åh, Såå gott....Jättefin bild på karaffen o glasen! Önskar dig en bra start på veckan! Kram Therese

  SvaraRadera
 6. den blev säkert god! berätta sen när du nyktrar till ;) vi fick massor med körsbär i år o kunde ha gjort en egen sats om vi tänkt på det.
  påminn mig igen nästa sommar om det är lika gott körsbärsår då ;)

  SvaraRadera
 7. Tack för måtten till likören! Vi ska testa, ser fram emot attt få smaka...

  SvaraRadera
 8. Hej! Vad kul att du kommenterat på min blogg! Alltid lika roligt med nya bekantskaper:) ska kika runt lite på din här åxå! Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 9. Vad kul att du hittade mig, jag kommer att följa dig då jag gillar din blogg, för samma anledning som du sa till mig. Vad bra tips om körsbären då vet jag vad jag skall göra av våra nästa år. Det jag har lärt mig om ljung är att man skall inte ta in den det betydde olycka. Kram

  SvaraRadera
 10. Tack på besöket hos mig! Hit kommer jag på nytt. Roligt att den kommer nya bloggare med fina bloggar. Trevlig vecka!

  SvaraRadera
 11. Kippis :D
  Såg gott ut!

  Tack för din kommentar hos mig!
  Och välkommen till bloggvärlden :)

  Ha d gott!
  Kram Hanna

  SvaraRadera